Aydın AYDIN (baba) Abi İle Muhabbet

Yazarlar, Şairlerler ve Aydınlarla yapılan söyleşileri ve röpörtajları ekleyebileceğiniz forum köşemiz.

Aydın AYDIN (baba) Abi İle Muhabbet

İleti Ebu Huzeyfe » 08:33 01-Nisan-2008

Resim

Aydın AYDIN (baba) abimiz sıradan birisi değil malum. Çoğumuz hakkında az bir bilgiye sahibiz. Diğer çoğumuz ise hiç bir bilgiye sahip değiliz. Tüm bilgimiz MisakOnline'dakileri pek geçmiyor.

Herkes, her müslüman mutlaka değerlidir ve kendisinden öğrenilecek bir şeyler vardır. Biz sözü uzatmadan Aydın Abimizi tanımakla başlayalım.

MisakOnline: Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Resim HAYAT; İMAN VE CİHAD!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe
Misakonline Yönetim Kurulu

Re: Aydın AYDIN (baba) Abi İle Muhabbet

İleti baba » 09:06 01-Nisan-2008

:)

Öncelikle:

Şimdiki zamanda,insanın kendisini farklı görmesi,onu,Aysun Kayacı'laştırır.BU yüzden,kendimizi,sıradan ve her hangi bir insandan ve özellikle her hangi bir müslümandan farklı görülmeyi istemediğimi söyleyerek: Söze bşlayalım.

Kendimizi çocuk sanırken,baba'm,geldi,"Gel buraya seni evlendiriyoruz" dedi.Gittik evlendik...Kendimizi yeni evli sanırken,bir gün Siyasi Şube'de yaşımızı sordular...Bir baktık ki,34 olmuşuz..Kendimizi yolun yarısında görürken bir mekteb arkadaşımızın Ankara'da tayin işi ile uğraşıyorduk...Ulaşmaya çalıştığımız makam için 50 yaşı geçmemiş olmak şartını görünce,döndük kendimize baktık ki...Tam da sınırdayız...Şimdi,aradan geçti dört sene...Böylece,şimdi bakıyoruz ki,55'e doğru gidiyoruz...Kavlimiz,70 olmak...Hesaba göre,kaldı geriye 15 sene...Hesapta bir yanlışlık varsa,düzeltilirse,seviniriz...Tabii,bunu yapabilmek için,kavlimiz üstüne konuşmayı göze almanız gerekecek.

Ebu Huzeyfe...Nereden çıktı,bu tanıma hikayesi?

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi,Mezunlar yıllığında,hakkımızda şöyle yazmışlar..."Nev'i şahsına münhasır sözü,sanki,Aydın Aydın için söylenmiştir."..Arkadaşlarımız öyle demişler....Ayırmak için değil...Nev'i şahsına münhasır sözüne alan bulmak için...Yani,bakın böyle bir deyim vardır ve bu deyim boşuna söylenmemiştir,dyebilmek için...Hoş,herkes,nev'i şahsına münhasırdır,ama...Demekki,bazı kişiler,kendisine bakmak yerine başkalarına bakıyorlar ve kendisini başka göreceğine,karşısındakini başka görüyor ve ona "nev'i şahsına münhasır" diyor...Halbuki,iki benzememek konusunda herkes eşittir...Yani,ben sana benzemiyorsam,bu demektir ki,sen de bana benzemiyorsun...Al birini vur ötekine...Ama..İnsan bu,su misali akar ya...Bir yanda akan benim de,sanki,öbür yanda sakarya...Baksana,sakarya başka...Hah işte..Bak ki,başka...Söz içinde nasıl da anlaşılıyor.

Ya-hu Ebu Huzeyfe...Daha,hayat hikayemi yazmaya başlamadım....Önümde daha onbeş sene var....İleride yazacağım.

Herkeslere selamlar.
Gittiğinde eksikliğin bilinsin!

.........

http://www.blogcu.com/temkur
Kullanıcı avatarı
baba

İleti Ebu Huzeyfe » 09:25 01-Nisan-2008

MisakOnline: Abi,senin hesaba göre 15 yılın daha varsa da bizim hesabımız pek belli değil ve 15 yıl görünmüyor bile... O yüzden o kadar uzun bir zamanı bekleme şansımız biraz zayıf.

Haber Şehrin'de (http://www.habersehri.com) en sevilen ve en okunan yazar olarak hayatını merak ettik. Ayrıca sanırım MisakOnline forumlarında da en çok okunan kişisin. Okunmak bir tarafa, tecrübe ve birikimin hepimizinden kat kat fazla. Bize düşen, bu birikimden istifade etmek.

Mesleki hayatın ile ilgili de kısa bilgiler rica ediyoruz. Hangi okulları bitirdin ve meslek olarak neler yaptın?
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti baba » 15:20 01-Nisan-2008

Okuduğum en büyük mekteb,Aşut Köyü Üniversitesi'dir.

Aşut köyü,Gümüşhane ilinin Kelkit İlçesinin kıble tarafında Kelkit'e altı kilometre mesafede elli haneli ve yaklaşık beşbin nüfuslu bir köydür.Biz,bu köyün verdiği mezunlardanız.Şimdi,Kocaeli ili Derince ilçesinde ikamet etmekteyiz.

1968-69 yılında buraya "lise" okumak için geldik.Liseden sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kaydoldum ve 1978-79 yılında bu okulu bitirdim...Memleket anarşi ve terör içinde olduğu için,biz,okumaktan ziyade memleketin kurtuluşu için çalıştık.Fakülte Talebe Derneğ Başkanlığını üç dönem üst üste yaptım...Talebeliğim süresince,Yenidevir Gazetesi'ne haftada bir gün Üniversite-Gençlik sayfası hazırladım....O günlerde yazdıklarıma,ulaşmak çok istiyorum ama,her hangi bir arşivleme alışkanlığım olmadığından ben de ulaşamıyorum.

12 Eylül döneminde öğretmen idim.Bu dönemde,İsmet Özel "Zor zamanda konuşmak" kitabını yazıyordu.Kimse konuşmuyor,konuşamıyordu...Konuşmak bize düşmüştü...Milli Gazete'de haftada bir gün ikinci sayfada yazılar yazdım.Yazdığım yazılardan dolayı,Milli Gazete 35 gün kapatıldı.Hasan Karakaya yazı işleri müdürü idi..Sıkıyönetimde beraber yargıladılar...Savcı,bizi çok sevmiş olacak ki,gazetenin de kapalı olduğunua bakarak,vatana ve millete daha fazla zarar veremiyeceğimizi düşünerek ceza vermedi...Biz de şaştık ama..Olan da buydu...Aradan yıllar geçtikten sonra,yazılarımızı birilerinin cebinde görüyor ve seviniyorduk.Sanıyorduk ki,vatandaşlarımız yazdıklarımıza kıymet veriyorlar.Seviniyorduk...Ama,sonradan gördük ve anladık ki,söylediklerimize değil de vatandaşlarımız,savcılarımızın karşı olduğu her şeye kıymet veriyorlarmış....Yani,biz,boşuna sevinmişiz...Kıymet,bize değil de savcıların bakışına imiş.

Neyse...

Biz,halen yaşamaya devam ediyoruz.

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti Ebu Huzeyfe » 06:24 02-Nisan-2008

MisakOnline: Bir ilahiyatçı olarak müslümanların yeniden silkiniş ve uyanışı için neler yapılabilir?

Bu çok klasik ve bir o kadar da büyük bir soru oldu ama en azından soru sormak da cevaplamak da bunları okumak hâlâ bir kırıntı kaldığını gösterir belki de...

Bir de son gelişen ülkemiz ve dünya olaylarına nasıl bakıyorsunuz?
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti baba » 22:50 02-Nisan-2008

aa.jpg
aa.jpg (22.18 KiB) 1064 defa görüntülendi

Böyle bakıyorum.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti serkanasm » 00:09 03-Nisan-2008

baba yazdı:Böyle bakıyorum.

:khk:
Çok iyi ya.
Vallahi; kahkaha attırdı....
serkanasm
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti SEYFULLAH » 00:38 03-Nisan-2008

serkanasm yazdı:
baba yazdı:Böyle bakıyorum.

:khk:
Çok iyi ya.
Vallahi; kahkaha attırdı....

Aynen öyle :khk: :gly:
Cocuklari uyandiriyordum neredeyse :khk:
Kullanıcı avatarı
SEYFULLAH

İleti nasreddinhoca » 02:28 03-Nisan-2008

Ortam güzel...
Biz de katılalım...
Aydın Hocamızın ellerinden öperiz...
Seyfullah kardeşimin de gözlerinden öperim..
Ebu Huzeyfe ağabeyim özledik, bir ara sesini duyalım inşallah...
Geçenlerde seyfullah ile bayağı bir sohbet ettik, kendisi nezih bir insandır :)
Aydın Hocamın maşallahı var, yaş 55 ama bakışlar 35'lik...
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
nasreddinhoca
Editor
Editor

İleti baba » 07:49 04-Nisan-2008

Yaşadıkça...

Yaşadığımız her gün için kendimize ve çevremize,nasıl ve niçin yaşadığımızı sorarak bir değerlendirme yapmadığımız sürece,yaşadığımızın da pek farkına varmıyoruz.Bu demektir ki,böyle yaşadığımız sürece,öldüğümüzün de farkına kimse varmayacak.

Böyle mi olması lazım?

İlhan Selçuk:..."-Gözaltında nalları dikseydim...Sizi kim kurtarırdı?" diyor...Bu sözü,kendisini "gözaltı"na alan kişilere ve güçlere söylüyor...Bu söz,bir insanın kendi kıymetini ifade eder.Bir bakıma da "Ölüsü,dirisinden beter" anlamına gelir.

Bu söze bakarak,"-Bak işte!" diyenlerimiz olmuştur ve olacaktır.

"-Bak işte!" sözünün anlamı,söyleyen kişiye göre değişik olacaktır...Birincisi,özenme ve özenti,ikincisi de kınama ve tahkir anlamına gelecektir.

Özenti içinde olanlar,İlhan Selçuk ve avanesinin normal bir ölümün bile hesabını soracak bir dinamikliğe sahip olduğunu ve "işte böyle" olunması gerektiğini düşünüp söylerken, kınama ve tahkir amacı taşıyanlar da "Bunlar,dünyada bir kötülük abidesi olarak yaşadılar.Ölümleri ile bile alemi pisleyerek ve başka kötülük tohumları ekerek gidiyorlar.Bunların dirisi bir bela,ölüsü binlerce bela!" diyecekler.

Düşünüyorum da...

Öldüğümüzün farkına kimsenin varmaması,verilen örneğe göre,belki, aslında olumlu bir olay...Ama, Aysun Kayacı sorumluluğunu bile taşımamış her hangi bir müslümanın ölümü ile aynı olacak şekilde mi ölmeliyiz?

Kızcağız..."Ben sorumluyum.Sorumsuz bir insan ile benim oyum niye aynı?" diye soruyor.Alem ise,bundan "çoban"ı anlıyor.

Halbuki...Ah keşke...Keşke,bir çoban kadar olabilsek.

Köyün çobanını herkes tanır.Çoban öldüğünde,o ölüm,bütün ahaliyi ve hatta hayvanları bile çaresizleştirir.

Ya bizler?

Kimin çaresiyiz?

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti Ebu Huzeyfe » 04:51 05-Nisan-2008

İyi ki bu başlığı açmışım diyorum. Aydın Abi'yi daha yakından tanıma şansını yakalamış olduk. Meseleleri bakışının da bu kadar orjinal olduğunu bilmiyorduk. Bundan sonra başka meselelere bakışını sormaya gerek kalmadı. Resme bakmamız yeterli sanırım. :drn:
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti baba » 08:03 05-Nisan-2008

Ebu Huzeyfe yazdı:İyi ki bu başlığı açmışım diyorum. Aydın Abi'yi daha yakından tanıma şansını yakalamış olduk. Meseleleri bakışının da bu kadar orjinal olduğunu bilmiyorduk. Bundan sonra başka meselelere bakışını sormaya gerek kalmadı. Resme bakmamız yeterli sanırım. :drn:

Açıkça,ben de merak ediyordum:...Ebu Huzeyfe,bundan sonra ne soracak diye!...

Yanlız,şunu keşfettim:...Nasıl baktığım konusuna verdiğim cevabın raitingi,konu başlığından daha fazla...Konu başlığı yüzon tıklama iken,nasıl baktığımın resim ile ifadesi,daha şimdiden yüzelliye yakın.Bu da demektir ki,konu başlığı bir kere tıklanıyorsa,resmim üç kere tıklanıyor.

Sahi,bu nasıl oluyor?

...

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti tÜrkÜ » 08:19 07-Nisan-2008

baba abiyi 'anlamak' için, :dsn:
satır aralarına egilmek,mümkünse ayrıntıları kaçırmamak, :ktb:
dengi degilseniz bile vasat çizgide onun zekasına benzeş ruh halinde olmak :gly: ve açılardan gelen farklı yaklaşımlara hazımsal bir bünyeye sahip olmak gerektigine inanıyorum :kmt:
ben kardeşi idim birzamanlar :bye:
öyle tanıdım kendisini :gul:
Kullanıcı avatarı
tÜrkÜ
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti baba » 23:03 13-Nisan-2008

http://www.youtube.com/watch?v=7JKxuMJLlhc&feature=related

Dağ başında kırmızı mont ile nasıl tikilinir?

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti tÜrkÜ » 08:52 14-Nisan-2008

burası da neresi babacıgım yaff :blm:
kırmızı montlu bir ihtiyar gördüm sanki :)
sen misin?

bende köyümün resimlerini mi koysam netsem :gul:
"yolumuz gurbete düştü hazin hazin aglar gönül" deyu deyu.. :agl2:
Kullanıcı avatarı
tÜrkÜ
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti baba » 09:46 14-Nisan-2008

tÜrkÜ yazdı:burası da neresi babacıgım yaff :blm:
kırmızı montlu bir ihtiyar gördüm sanki :)
sen misin?

bende köyümün resimlerini mi koysam netsem :gul:
"yolumuz gurbete düştü hazin hazin aglar gönül" deyu deyu.. :agl2:

Benim tikildiğim yer,bizim köyün yaylasından köye doğru gelirken "Güneyi Tepesi" dediğimiz Güneyi...Köyden dışarıdaki köylüler olarak,dağlarımızı ve taşlarımızı yad etme bakımından dört çeker araba ile dağbaşına çıktığımızın resmi olarak resimlerimiz çekilmiş...kendisi su ürünleri profösörü olan ve aslen kerevitler üzerine dünyanın en bilimsel araştırmalarını yapmış olan köylümüz ve akrabamız Hamdi by tarafından internet ortamına irsal edilmiş olmakla size muhatab olmuş olmaktayız.

Türkü ise..zaten türkü'dür.

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti baba » 11:12 21-Nisan-2008

Bir "bakış" ile "muhabbet" kesildi...Gibi?

Aslında,bakış ile muhabbet artar...Biz öyle bilirük...Ntekim,bakışımız üzerinde tıklanma 380 olmuş...

Bu da demektir ki,"muhabbet" devam ediyor da.."sohbet" kesintiye uğradı....

Ya da..."bakış"larımız,sohbeti gereksiz hale getiriyor.

Nasıl olsa,her sorunun cevabı,o bakışlarda...

Bir bakış baktım,
Kalbini yaktım.
Aşkın kemendin,
Boynuna taktım.

Böyle bir "türkü" formunda,"şarkı"mız da vardı.

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti Ebu Huzeyfe » 12:41 21-Nisan-2008

Asil muhabbet yeni baslayacak abi. Acele etme... Eve internet baglatiyorum. Muhabbet koyulasak yani... :bye:
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti tÜrkÜ » 14:53 21-Nisan-2008

sorulmadan, anlatamaz mı insan kendini ?
sen dökül babacıgım yaff :gul: biz derler toparlarız :kmt:
bi de..
"bardagın taşması gerek" dökülmek için derler...
:omr: 'kaynatılıp' taştırılıyor babacıgımız gördügüm kadarı ile..
he he.. :ktb:
Kullanıcı avatarı
tÜrkÜ
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti baba » 09:04 22-Nisan-2008

Çobanlık...Başka bir şey hem de bambaşka!...

Herkesin kendi kendisini güdemediği bir dünyada,çoban,binlerce hayvanı güder.

Çoban,dünyanın hakimidir...Her yıldız,kimseye yakın olmadığı kadar çobana yakındır.Her yıldız,kimseye olmadığı kadar,çobanın yoldaşıdır.Hiç bir yıldız,çobana gösterdiği yol kadar,kimseye yol göstermemiştir...Bu anlamıyla,her çoban,Hz.İbrahim ile,Hz.Şuayb ile,Hz.Musa ile ve daha bir çok peygamber ile aynı aya,aynı yıldıza,aynı güneşe ve aynı dünyaya biribirine yakın gözlerle bakan insanlardandır.

Kimsenin,insanları bile "insan yerine" koymadığı bir dünyada,çoban,hayvanları bile sahibine ait bir kemiyet ve keyfiyet olarak gören insandır...Trafik ortasında can çekişen bir insanın kendi halinde kalabildiği bir dünyada,çobanın emanetindeki hayvancıkların hiç birisi böyle bir akibetin namzedi değildir...Çoban,buna manidir.

Bir zamanlar ben de "bir gün"lüğüne çobanlık etmiştim.

Hayvanların su içtiği gözeden,aynı seviyede su içmiştim.

Onlar,dört ayak üstündeyken,ben,yüzükoyundum.

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

Sonraki

Söyleşiler ve Röportajlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir