FORUMLA İLGİLİ TEKLİF ve SORUNLAR

Duyduk duymadık demeyin.Herhangi bir konuda yapmak istediğiniz duyurularınızı bu bölümde yapabilirsiniz.

FORUMLA İLGİLİ TEKLİF ve SORUNLAR

İleti Ebu Huzeyfe » 19:46 21-Ocak-2007

ÜYELİK İPTALİ

Hiç bir forum, içerisinde alenen kendisine meydan okunmasını kabul edemez. Bunun istisnasız olamaz.

Bizim daha müsamahakar davranıyor oluşumuz; acziyetimizden, üye sayısına ihtiyacımızdan veya uysallığımızdan değildir. Bilakis, hiç bir müslümanı kırmak istemiyor oluşumuzdandır, tevazumuzdandır.

Bunu fırsat bilen bazı ard niyetliler, forumumuzun zirveye oturduğu bugünlerde sırf huzuru bozmak ve onu sivil bir kaos ile bertaraf etmek için akla hayale gelmedik yollara başvurmaktadırlar.

Bu minvalden olarak, son günlerde forum huzurunu en iyi bozan "üyelik iptali sendromu" oluşturulmaktadır. Gerçek iyi niyetle forumumuzdan ayrılmak isteyen her kardeşimiz, ÖM (PM) yolu ile bunu bize pekala iletebilir. Biz de mümkün olduğunca yardımcı oluruz. Emailime saçmalıklar geliyor saçmalığını asla kabullenemeyiz.

Buna bir örnek vereyim:

Fetih.Net'e nasıl üye olduğumu hatırlamıyorum ama belki de 10 defa üyeliğimi iptal etmeyi denediğim halde olmadı. Buna rağmen, aleyhlerine tek satır yazmadım. Fakat onun elemanlarından birisi bizim foruma üye iken, bir zaman sonra ayrıldı ve kendisine email gönderilmemesini talep etti. Biz de üyeliğini silmeden bunun mümkün olmadığını izah etmeye çalıştık. O da iki seçenekten birini seçmek yerine buradaki çamur sözler etmeye başladı, biz de banladık.

Çamurluğa, düşük karakterliğe, seviyesizliğe ve ahlaksızlığa bu forumda geçit yok! Gücümüz yettiği sürece... Forum kesinlikle ümmete aittir. O yüzden kendisini ümmetten hisseden herkesin bu forumda bizim kadar hakkı vardır. Kendini bizden daha layık gören her bir kardeş için biz görevlerimiz kendilerine tevdi etmeye (aktarmaya) hazırız. Başta acizane bendeniz!

Şunu da ilave edelim: Tehditlere karnımız tok!!!

Hep beraber bu tür fitnelerin önüne geçme temennisi ile...
Resim HAYAT; İMAN VE CİHAD!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe
Misakonline Yönetim Kurulu

İleti zinnureyn » 20:58 21-Ocak-2007

SEVGİLİ KARDEŞİM SİZDE GÖRUYORSUNUZKİ BAZI ARKADAŞLAR ARTIK HADDİNİ AŞAN SÖZLER SARF EDİYOR LÜTFEN BUNA BİR DUR DEYİM EN SON MAHMUT USTAOSMANOĞLUNA EDİLEN HAKARETTİİR KİŞİLERE HAKARET FORUMUN CİDDİYETLİĞİNİ VE KALİTESİNE KÖLGE DÜŞÜRMEKTEDİR SAĞOLSUN BABA DÜZELTMEYLE KONUYU DAHA ÇOK İNSANLARIN OKUMASINA ENGEL OLMUŞTUR LÜTFEN İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM
Resim
Göklerdeki ve yerdeki herşey Allah'ı (yahut Allah için) tesbih eder. Hiçbir şey yoktur ki, yaratıcısının kemaline ve noksanlık alâmetlerinden berî olduğuna delil olmasın (Bu konuyla ilgili İsra Sûresi'nde bulunan "O'nu tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur." (İsrâ, 17/44) âyetine bkz.)
مَنْ غَشَّـنَا فَلَيْس مِنَّا*
Kullanıcı avatarı
zinnureyn

İleti Ebu Huzeyfe » 16:23 22-Ocak-2007

KOPYALA-YAPIŞTIRI AZALTMAYA DAVET

Forumumuzda son günlerde yoğun bir biçimde kopyala-yapıştır mantığı hakim olmaya başladı. Üstelik bir çoğunun kaynağı bile verilmeden...

Forumlar sanal ortamlar olduğu için a) uzun yazılar bıktırıcılık özelliği taşıdığından b) kopyala-yapıştır kendi ürünümüz olmadığından kimse dönüp bakmadığı gibi, daha da kötüsü forumdan komple soğutuyor.

Bu nedenle aşağıdaki önerilerimizi dikkate almanızı rica ediyorum:

a) Mümkün olduğunca kendi cümlelerinizi paylaşın. Bir yazıyı çok beğenmiş olsanız bile, okuduktan sonra özetini kendi cümlelerinizle sunun.

b) Mümkün olduğunca kopyalamadan kaçının. İlla ki kopyalanacak durumlarda bunun bir kaç satır veya paragraf olmasına dikkat edin. Ayet ve hadisler genelde kopyalanır ama bir sayfa dolusu da uygun değil.

c) Forumlarda herkes bir kaç satırda özetlenmiş güzel ve faydalı fikirleri okumaya özen gösterir. Buna hepimiz dikkat edelim. Yani en az cümle ile en çok manayı vermeye çalışalım.

d) Bu öneriler, birilerini hedef alarak yazıyı alınmamıştır. Bilakis görülen lüzum üzerine ileride de tekrarının azaltılması amacı ile genel olarak ele alınmıştır.

Dikkat edeceğinizi umuyorum.
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti Ebu Huzeyfe » 02:41 02-Şubat-2007

BATINİLİK, HARİCİLİK VE ŞİA

[marq=right]MİSAKONLİNE'IN GENEL PRENSİPLERİ[/marq]

İslami forumlarda sürekli revaçta olan konular vardır. Bir kaçına işaret edelim:

a) tarikatler (tasavvuf)
b) rabıta
c) şia
d) mezhep
e) tekfir
f) cihad
g) risale-i nur (nurculuk)
h) parti(cilik)
i) MFG, Erbakan, Erdoğan vs
k) efgani, abduh, reşid rıza, seyyid kutub, mevdudi vs
l) İbni Teymiyye, Şevkani, İbnül Kayyim
m) vehhabilik
n) selefilik

İşin ilginç yanı, kimse bu meselelere öğrenmek veya öğretmek için girmez. Herkes (istisnalar mutlaka var) cedelleşmek için girer. Sonunda konu kilitlenir. Çünkü mesele tahkir ve ithama varmıştır. Sanalda söylenen sözlerden sanki mahşerde sorulmayacakmışız gibi hareket edilir.

Biz MisakOnline olarak bu tür konular için şunu söylüyoruz:

a) MisakOnline bir fikir edinmek veya elinizdeki fikri paylaşmayı amaçlar. Cedel(leşme) bize yaraşmaz. Öünkü cedel ancak kalp kırar, başka da fayda vermez.

b) Bu konular bu forumda da yazılır, çizilir ama uhuvvete halel getirmeden.

c) Açıktan küfür, ard niyet ve tahkir olmadığı sürece fikirlere saygı duyarız.

d) Ehl-i Sünneti esas alırız ama Şia ve selefiler de (vehhabiler ve sufiler dahil) kardeşimizdir. Kardeşlerimize kardeş muamelesi yapılmasını talep ederiz.

e) Sahabe ve ulemaya (hatta Selef-i Salihine) saygımız esastır. Arada bir sürç-ü lisan olduysa affola...

f) Önce kardeşlik! Böyle mübarek bir günde ve ayda bunları yeniden hatırlatmayı bir vazife bildik.
"Sen hatırlat, çünkü öğüt (hatırlatma) mümin olanlara fayda verir!" ayet

Selam ve Dua ile...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti Ebu Huzeyfe » 02:05 06-Şubat-2007

FİTNECİLERE UYARI

Son günlerde forumumuzda -defalarca rica etmemize rağmen- bir tekfir furyası aldı başını gidiyor. Daha önce de batıni bir cereyan vardı. Pencere ve kapıları kapatarak bu cereyanı kestik ama bu seferde içeride havasız kalan tekfirci bir güruh ortalığı toz dumana verdi.

Bu sefer rica etmiyoruz. Çünkü faydası olmuyor. Açık ve net belirtiyoruz:

MisakOnline'da tekfir ve tahrife yer yok. Yani harici ve batıni mantığa geçit yok. Bundan sonra online olduğum sürece bu tür yazıları direkt sileceğim ve sahibini uyaracağım. Dinlemeyen kusura bakmasın.

Bu sebeple, sırf forumun prestijini çizmek, fitne çıkarmak, fasit fikirlerini sunmak ve ortalığı toz dumana vermek gibi amaçlar hissettiğimiz yazı ve üyelere yol görünüyor. Bilgileri olsa iyi olur.

Biz mutedil bir İslam çizgisini benimsiyoruz. Uhuvvet esaslı!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti baba » 10:59 06-Şubat-2007

Bendeniz....

Kişi,copy-paste yapmadan,bizzat,kendisinin savunacağı ve savunabileceği her "şey"i burada konuşabilmesi ve söyleyebilmesi taraftarıyım.

Yani...Söylediği sözü,her halde savunabilecek bilgi ve birikimde olan her kimse,söyleyeceğini söylemeli ve söyleyebilmelidir.

Bu beklenti,herkes için geçerlidir.İstisna,sadece,kendisine ait olmayan söylem ve efkarın,propagandası maksatlı ve burasını "iş göremez" hale getirmeye yönelik "saldırı" özellikli yazılar ve tutumlar içindir...İstisna,bunlaradır...

Herkeslere selamlar.
Gittiğinde eksikliğin bilinsin!

.........

http://www.blogcu.com/temkur
Kullanıcı avatarı
baba

İleti cüneyd-i » 22:55 06-Şubat-2007

... :gly:

... (kurallar hoşuma gitti de...)
Zulmet yıkılsın gitsin, cihan garkolsun Nûra
İstiyorum yeniden bir hilkat istiyorum
Ne hayâl ne kuruntu, hakikat istiyorum.
Hakikat, hakikat, hakikat istiyorum...

(Osman Yüksel Serdengeçti, Son Şahitler...)
Kullanıcı avatarı
cüneyd-i
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 23:14 06-Şubat-2007

cüneyd-i yazdı:... :gly:

Bunun nesi komik?

Biz hoşumuza giden fikirler ve yorumlar için

:gul:
:anl:

gibi smiller kullanırız.

Selam ve Dua ile...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti cüneyd-i » 15:09 07-Şubat-2007

Ebu Huzeyfe yazdı:
cüneyd-i yazdı:... :gly:

Bunun nesi komik?

Biz hoşumuza giden fikirler ve yorumlar için

:gul:
:anl:

gibi smiller kullanırız.

Selam ve Dua ile...

Seçilen smiley bilinçli bir seçimdir...çok faideli konulara dahi yorum,paylaşım,eleştiri sunumunun az olduğu FORUMLARDA
bu tür KURALLARIN çok fazla ön plana çıkması ise bilgi sahiplerini birbirine bilgi alışverişi yapar hale getiriyor...

Böyle bir ortamda KURALLAR'ı -kişiye ve kişiliğe saldırı dışında- aşırı şekilde öne çıkararak ulaşılması gereken hedef kitle daha fazla itici bir durumla karşı karşıya kalıyor...

Burası FİKR-İ PAYLAŞIM Plat-Forumu ...FİKR-İ DAYATMA amacını içermiyor ve hedef kabul etmiyor zannımca...

Vesselam...

Kullanıcı avatarı
cüneyd-i
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti DarulErkam » 15:51 08-Şubat-2007

"Burası FİKR-İ PAYLAŞIM Plat-Forumu ...FİKR-İ DAYATMA amacını içermiyor ve hedef kabul etmiyor zannımca... "

bu paragraf ve siyakında ki paragraf, hangi mesaja binaen yazılmıştır ?

Baba abimizin mesajına mı ? Yoksa Ebu Huzeyfe hocamın mesajına binaen mi ?

matuf-u muallak bir cevap yazmak istemediğim için soruyorum ?

Tekfir veya tekzib grubu....yada Bilmediğinin ardına düşenler mi ?

Bu gibi kişilere karşın ne yapılabilir ?

Üç soruyada cevaplarınızı verirseniz, bizde size gerekli cevapları vereceğiz inşaallah...
"İlahi! Yalancıların ahiretteki yerinden ve gafillerin yüz çevirmesinden sana sığınırım. İlahi! Ariflerin kalpleri sana boyun eğmiş ve müştakların kalpleri seninle dolmuştur. İlahi! Cömertliğinden bana ihsanda bulun, merhametinin örtüsüyle benim kusurlarımı ört, ilahi kereminle beni affet ey merhametlilerin en merhametlisi!" (Fahruddîn er-Râzî, Menâkıbu'l-İmâm eş-Şâfi'î, 311.)
Kullanıcı avatarı
DarulErkam

İleti cüneyd-i » 17:44 08-Şubat-2007

DarulErkam yazdı:"Burası FİKR-İ PAYLAŞIM Plat-Forumu ...FİKR-İ DAYATMA amacını içermiyor ve hedef kabul etmiyor zannımca... "

bu paragraf ve siyakında ki paragraf, hangi mesaja binaen yazılmıştır ?

Baba abimizin mesajına mı ? Yoksa Ebu Huzeyfe hocamın mesajına binaen mi ?

matuf-u muallak bir cevap yazmak istemediğim için soruyorum ?

Tekfir veya tekzib grubu....yada Bilmediğinin ardına düşenler mi ?

Bu gibi kişilere karşın ne yapılabilir ?

Üç soruyada cevaplarınızı verirseniz, bizde size gerekli cevapları vereceğiz inşaallah...

...kimseye gönderme yok...kardeş...sadece tek taraflı kutuplaşmalar Hakikatlerin aşikar olması konusunda bir engel teşkil edebilir...bu yüzden grup isimlerini ifade ederek, onları daha fazla popüler kılmaktan uzak durmak lazım...baba abinin fikirlerine katılıyorum...ebu huzeyfe abi'de haklı ama birden fazla grup isimlerini zikretmek onların taassub (grup taassubu) ateşini körükleyecektir...Tekfir veya tekzib grubu olarak düşünülebilir...Bilmediğinin ardına düşenler için ise,hakikatler ifade edilir...üsluplar fikr-i paylaşım ortamının sınırlarını çiğnemeden kurallar uygulanır...

Vesselam...

Kullanıcı avatarı
cüneyd-i
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 11:50 14-Şubat-2007

TÜM ÜYE KARDEŞLERİMİZE TEŞEKKÜRLER

Geçen hafta itibariyle her ne kadar zirveyi (birinciliği) kaybetsek de ondan daha önemli bir kazanımmız vardı. MisakOnline kurulduğundan bu yana ilk defa 100.000 rakamının altını gördü. Her geçen gün de kan kaybetmeksizin istikrarlı bir biçimde büyümeye devam ediyor.

Bunun yanında http://www.habersehri.com gibi yeni bir haber sitesine de imza attı. Her ne kadar onun acemiliği bir süre devam edecek olsa da başından kalitesini ispatlama yolundadır. Bu babdan olarak yazar kadrosunu güçlü tutma peşindedir. Ayrıca mesela dün Türkmenistan Seçimleri başlığı altında çevirip sunduğumuz haber haber7'de bile daha şimdi çıkmıştır. Üstelik bizim sunduğumuz haber kadar tarafsız ve detaylı değil.

TV, radyo, gazete, dergi ve site gibi yayınlar ancak tiraj ile ayakta dururlar. Tirajı olmayan bu yayınların yayınlarına devam etmesi mümkün değildir. Güçleri de tirajları nisbetindedir. Mesela bir Milliyet Gazetesi her güne onlarca yalanı sığdırabilmesine karşın yine de tirajı sayesinde güçlüdür.

Bizim şu ana başarılı olmamızın en büyük sırrı sizin desteğinizdir. Bu yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, Allah razı olsun deriz.

Vaktiniz olmasa bile sadece girip çıkmanız bizim için yeterli!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti DarulErkam » 12:59 14-Şubat-2007

Ebul Berfin...mahlas isimli kardeşimizinde, habersehri sitesinin yazarlar kadrosuna dahil olmasını temenni ediyoruz..Zira kendisi konuşmalarıyla,duruşuyla, yazılarıyla yazar addedilen birçok kişiye taş çıkaracak kapasitede bir kardeşimizdir.

Kendisi ile mevzuyu msn'den konuşmuştuk, her ne kadar kabule yanaşmamaya çalışsada, olabilir demiştir.

İstirhamımız, ebulberfin kardeşimizinde yazar kadrosuna dahil edilmesidir.

ALLAH razı olsun

Selam ve dua ile..
"İlahi! Yalancıların ahiretteki yerinden ve gafillerin yüz çevirmesinden sana sığınırım. İlahi! Ariflerin kalpleri sana boyun eğmiş ve müştakların kalpleri seninle dolmuştur. İlahi! Cömertliğinden bana ihsanda bulun, merhametinin örtüsüyle benim kusurlarımı ört, ilahi kereminle beni affet ey merhametlilerin en merhametlisi!" (Fahruddîn er-Râzî, Menâkıbu'l-İmâm eş-Şâfi'î, 311.)
Kullanıcı avatarı
DarulErkam

İleti Ebu Huzeyfe » 17:06 17-Şubat-2007

KOPYALA-YAPIŞTIR

Bu konuya daha önce gündeme getirmiştik. Tekrar edelim:

MisakOnline kopyalama arşivi değildir. Okunan bir konuyu bile okunmaz şekle sokuyor. Bırakın kopyalamayı, sanal alemde uzun yazı yazmak bile fayda yerine zarar getirir. Hiç sanaldan kitap okuyanı duydunuz mu?

Kısa ve öz yazalım. İlla kopyalama olacaksa, az ve öz olsun, ve dahi kaynağı belirtilsin. Aksi halde uyarmadan sileceğimi peşinen belirteyim. Hele alakasız kopyaları direkt sileceğim.

Bilginize...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti Ebu Huzeyfe » 16:10 09-Mart-2007

DUYMAK İSTEDİKLERİMİZ VE İHTİYAÇLARIMIZ

Sürekli vurguluyoruz, yine bir defa daha hatırlatmış olalım:

MisakOnline size duymak istediklerinizi sunmaz. Bilakis öğrenmemiz ve bilmemiz gerekenlerin bir kısmını sunmaya gayret eder. Yani sizi rahatlatacak veya keyiflendirecek yazılar bulamazsınız burada. Ama ihtiyacınız olan bilginin bir kısmını pekala bulabilirsiniz.

Bu yüzden amacımız kesinlikle tiraj, prestij, reklam, magazincilik, avukatlık vs değil. Bunlar hiç olmasa yine olur. Ama Allah bize tirajı katından verdi. Verdiği nimete de şükretmek gerek.

Tekrar edelim:

Burada inşallah sadece ihtiyaç duyduğumuz bilgi ve yorumları bulacaksanız. Bir grubun veya fikrin reklamını ya da avukatlığını değil, her gruba yamanma çabası da değil. İslam'ı en doğru bildiğimiz şekilde sunmaya tavizsiz devam edeceğiz.

O yüzden zaman zaman bizi eleştiren samimi ve bilgili kardeşeri göreceksiniz. Mesela bendeniz DarulErkam, Misak, Ebu Betül, gozyasi, Sevde Gök gibi (daha bir çok) kardeşimizin eleştirilerine Allah razı olsun diye karşılık veririm. Çünkü samimiyetlerinden de ilmi durumlarından da zerre kadar şüphem yok. Size de öneririm.

Selam ve Dua ile...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti Ebu Huzeyfe » 23:40 22-Mayıs-2007

KARDEŞLİK / HiT GÜNÜMÜZ

Son günlerde aşikare müslümanların grupları göz ardı edilerek hedef tahtasına yerleştirildiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başlayan "son kale" sloganı, sadece çankaya'yı değil, tüm demokrasi sistemini kurtarmaya yönelikti. Bugün ise, ülkeyi kaos, kargaşa, terör, fitne ve herc-ü merc yoluyla da olsa istedikelri yöne yani batı(y/l)a döndürmeye azmetmiş ve bu uğurda her türlü fedakarlığa hazır bir ordu var karşımızda.

Onlar grup seçmiyorlar, ne ülkemizde ne de dieğr İslam ülkelerinde... Onların gözünde MFG, Ali Eren, RTE, N. Erbakan, M. Yazıcıoğlu, Mahmud Efendi vb arasında hiç bir fark yok. Sadece renkleri farklı av hepsi de...

Artık aklımızı başımıza alalım. Daha önce defalarca belirttik; bu forum Ümmete ait. Yani her müslüman bizim kadar MisakOnline'ın sahibi. Forumumuza sahip çıkalım. Hitimizi ve gücümücü onlara inat artıralım.

31 mayıs 2007 gününü HiT günü ilan ediyorum. O güne kadar günlük üye girişimizi 100 rakamının üzerine çıkaralım. Daha önce zirvedeydik, şimdi 2. durumdayız. Yeniden zirveye çıkalım ve kendi rekorumuzu yeniden kıralım.

Hadi kardeşler! Yeniden kardeşliğe!!!

Selam ve Dua ile...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

Re:

İleti Ebu Huzeyfe » 04:03 19-Mayıs-2008

Ebu Huzeyfe yazdı:KOPYALA-YAPIŞTIRI AZALTMAYA DAVET

Forumumuzda son günlerde yoğun bir biçimde kopyala-yapıştır mantığı hakim olmaya başladı. Üstelik bir çoğunun kaynağı bile verilmeden...

Forumlar sanal ortamlar olduğu için a) uzun yazılar bıktırıcılık özelliği taşıdığından b) kopyala-yapıştır kendi ürünümüz olmadığından kimse dönüp bakmadığı gibi, daha da kötüsü forumdan komple soğutuyor.

Bu nedenle aşağıdaki önerilerimizi dikkate almanızı rica ediyorum:

a) Mümkün olduğunca kendi cümlelerinizi paylaşın. Bir yazıyı çok beğenmiş olsanız bile, okuduktan sonra özetini kendi cümlelerinizle sunun.

b) Mümkün olduğunca kopyalamadan kaçının. İlla ki kopyalanacak durumlarda bunun bir kaç satır veya paragraf olmasına dikkat edin. Ayet ve hadisler genelde kopyalanır ama bir sayfa dolusu da uygun değil.

c) Forumlarda herkes bir kaç satırda özetlenmiş güzel ve faydalı fikirleri okumaya özen gösterir. Buna hepimiz dikkat edelim. Yani en az cümle ile en çok manayı vermeye çalışalım.

d) Bu öneriler, birilerini hedef alarak yazıyı alınmamıştır. Bilakis görülen lüzum üzerine ileride de tekrarının azaltılması amacı ile genel olarak ele alınmıştır.

Dikkat edeceğinizi umuyorum.
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

Re: FORUMLA İLGİLİ TEKLİF ve SORUNLAR

İleti Ebu Huzeyfe » 13:45 21-Mayıs-2008

Önemine binaen güncellenmiştir.

Lüzumsuz ve çoook uzun kopyalamalar uyarmadan silinecek veya bekleme odasına alınacaktır.
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

Duyurular !

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir