İbn-i Teymiyyenin bozuk itikadı

Düşünmekten ve Düşündüğünü açıklamaktan korkmayanlar ,Genel ve Güncel konularda kendinize ait görüş ve düşüncelerinizi paylasabileceginiz Forum Köşemiz!

Re: İbn-i Teymiyyenin bozuk itikadı

İleti ebunaim » 19:47 27-Haziran-2010

n.f.k yazdı:
Ebu Huzeyfe yazdı:
n.f.k yazdı:Tamam o zaman teymiyyenin cehennem fanidir dediğinede inanmış oldun o zaman,

Tartışma bitmiştir, gerçekler ortadadır, Allaha emanet olun..

Ahmaklığın çaresi yoktur diye boşuna dememişler. Ben senin gibi müfteriye inanmıyorum diyorum sen hâlâ iftiramı ispatladım diyorsun. Be ne hamakat!!!

Senin aktarımlarına inanmıyorum diyorum, bunu da mı anlayamıyorsun???

Çünkü yalancı ve iftiracıların sözlerine inanılmaz.

Hem zaten sen kendin de itiraf ediyorsun ki, bizzat bu alimlerin eserlerindend eğil, sanaldan bulduğun soluncanları bize sunuyorsun.

Ben en başında söylemiştim, tekrar edeyim;

Allah'a yeminle söylüyorum ki, senin gibi iftiracı ve fitneciler, İbni Teymiyye'nin eserlerini ellerine alıp içine bile bakmazlar!

Tamam senin bana inanmadığını biliyorum ve bende inanacağım kaynaklardan delil sunuyorum ve cehennem fanidir dediğini isbat etmiş oluyorum.

Ben iftiramı attım? Teymiyenin neler dediklerini söyledim. Cehennem fanidir demiştir dedim kitabını gösterdim sen öyle bir kitap yok dedin. Bende öyle deyince İbni Kayyımı ve Ebubekir hocanın dediklerini gösterdim. Attığım bir iftira yok ortada daha anlayacak kapasiten yok mu adam? Eğer benim "teymiyye cehennem fanidir demiştir" sözüme iftira diyorsan bilki sen Ebubekirr Sifil ve İbni Kayyımada iftira atmış dersin. Çünkü onlarda söylüyor benim dediğimi.

Sanaldan bulup bulmamam o kitaplarda yazanları değiştirmez ben kendi gözümle görsemde görmesemde o sapıklıklar zaten kitaplarında yazılı..(sanal dediğinde dinimizislam.com ve dinimislam.com adlı gerçek ehli sünnett siteleri)

O kitapları okuyan küfre düşer kalbi kararır be. Bir cahile minhacüssünne adlı eseri okut.. Allahın arşın üzerinde oturduğunu söylemeye başlar.. Allaha şükür beni o kitaplardan korudu..

Bir kere Ebubekir Sifil hatadan beri degildir, dogruyu soylemek gerekirse Sifil hocada Kevseri baglamligi vardir. Kevseri'nin Ibni Teymiyye ve Ibni Kayyime dusmanligi herkesce malumdur. Sifil hoca Tevessül, istimdat, istiğâse, isti'âne gibi meselerde tipki Kevseri gibi dusunmedelir (bkz 2004 Ekim gazete yazilari) Kevseri'nin itikadi gorusleride elestirilmistir.

Bu soyleyecegim her ferd icin gecerlidir, hadis ve fikihti un yapmis alim hoca olmak, bu demek degildir ki itikadi yonden de aynen boyledir. Bir alimi sevmek bu demek degildir ki butun goruslerine katilmak. Zaten o alim de seni seviyorsa istemez ki her gorusune (koru korune) katil.
ebunaim
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 21:46 28-Haziran-2010

n.f.k yazdı:Tamam senin bana inanmadığını biliyorum ve bende inanacağım kaynaklardan delil sunuyorum ve cehennem fanidir dediğini isbat etmiş oluyorum.

Ben iftiramı attım? Teymiyenin neler dediklerini söyledim. Cehennem fanidir demiştir dedim kitabını gösterdim sen öyle bir kitap yok dedin. Bende öyle deyince İbni Kayyımı ve Ebubekir hocanın dediklerini gösterdim. Attığım bir iftira yok ortada daha anlayacak kapasiten yok mu adam? Eğer benim "teymiyye cehennem fanidir demiştir" sözüme iftira diyorsan bilki sen Ebubekirr Sifil ve İbni Kayyımada iftira atmış dersin. Çünkü onlarda söylüyor benim dediğimi.

Sanaldan bulup bulmamam o kitaplarda yazanları değiştirmez ben kendi gözümle görsemde görmesemde o sapıklıklar zaten kitaplarında yazılı..(sanal dediğinde dinimizislam.com ve dinimislam.com adlı gerçek ehli sünnett siteleri)

O kitapları okuyan küfre düşer kalbi kararır be. Bir cahile minhacüssünne adlı eseri okut.. Allahın arşın üzerinde oturduğunu söylemeye başlar.. Allaha şükür beni o kitaplardan korudu..

Hamakatin zirvesine tırmanıp bir dünya rekoru kırdığına ben şahidim!

Biz en başından şu konuda anlaşmıştık:

Sen İbni Teymiyye'nin bizzat kendi eserinden "cehennem fanidir" ibaresini buraya ispatlayacaktın, ben de senden helallik dileyecektim. Sen bunu kabul ettiğin halde, alakasız yazılarla tüm başlığı doldurdun ve hiç utanmadan ben iddiamı ispatladım dedin.

İbni Teymiyye'ye açıkça iftira atan siteleri bana delil gösterdin. O menfur ve sapık sitenin batıniliği temsil ettiğini herkes gibi ben de gayet iyi biliyorum. O sitenin hiç bir aktarıma da inanmıyorum ve güvenmiyorum.

Bu anlaşılmıyor mu?

O kitaplar ancak senin gibi sapıkların sapıklığını artırır. Zira Kur'an da kalplerinde eğrilik olanların sadece sapıklığını artırır!
Resim HAYAT; İMAN VE CİHAD!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe
Misakonline Yönetim Kurulu

İleti ebunaim » 15:03 29-Haziran-2010

Ebu Huzeyfe yazdı:
Sen İbni Teymiyye'nin bizzat kendi eserinden "cehennem fanidir" ibaresini buraya ispatlayacaktın...

Acaba Ibni Teymiyye'nin eserine bakip meseleyi ordan bulup aramaya vakif midir once bunu bilmek lazim.
ebunaim
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti n.f.k » 17:07 29-Haziran-2010

Birincisi, ben kitap ismini verdim, bazıları kabul etmedi,(böyle kitap yok diye kaçıldı)

İkincisi, kitabı haricinde başka delillerde gösterdim yine kabul edilmedi,(mezkur şahsın hala bu delillere bir cevabı yok)

Üçüncüsü, Teymiyyenin sapıklığı sadece cehennem fanidir demesi değil(daha çok sapıklığı var,)

Dördüncüsü, şuan teymiyye külliyatı okuyorum bazı yanlışları gözümlede gördüm, mesela iman adlı eserinde İman artar, azalır demiş ayrıca yine İman adlı eserde amel imandan parçadır demiş ve yine İman adlı eserinde Allahın arşın üzerinde oturduğunu söylemiş, İhlas ve Tevhid adlı eserinde türbe yapmanın şirk olduğunu söylemiş(vehhabilere tam bir kaynak teşkil etmiş),(okuduğum bir başka kitapta teymiyyenin akidesi tanıtılırken onun bir yazısı verilmiş; ey akidemi soran kişi diye başlayan sonrada Allah semaya iner diyen ve sonrada 4 imamında akidesi budur diye iftira attığını gördüm)

Beşincisi, tartışma bitmiştir dahada yazmıyorum, Allaha emanet olun,
n.f.k
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 17:34 29-Haziran-2010

n.f.k yazdı:1. Birincisi, ben kitap ismini verdim, bazıları kabul etmedi,

2. İkincisi, kitabı haricinde başka delillerde gösterdim yine kabul edilmedi,

3. Üçüncüsü, Teymiyyenin sapıklığı sadece cehennem fanidir demesi değil(daha çok sapıklığı var,)

4. Dördüncüsü, şuan teymiyye külliyatı okuyorum bazı yanlışları gözümlede gördüm, mesela iman adlı eserinde İman artar, azalır demiş ayrıca yine İman adlı eserde amel imandan parçadır demiş ve yine İman adlı eserinde Allahın arşın üzerinde oturduğunu söylemiş, İhlas ve Tevhid adlı eserinde türbe yapmanın şirk olduğunu söylemiş(zamanımızın vehhabilerine tam bir kaynak teşkil etmiş),

5. Beşincisi, tartışma bitmiştir dahada yazmıyorum, Allaha emanet olun,

1. Yalan, iftira ve olmayan kitap ismini ancak sizin gibi kanı, kalbi ve imanı bozuklar kabul eder!

2. Şimdiye kadar delil diye sunduğun tüm iftiralarını dinimizislam adlı sapık siteden kopyaladın!

3. Sen daha onu ispatlayamadın! Utanmadan diğer meselelere mi geçiyorsun?!

4. Sende sefahet derecesi bu kadar ileri olmasaydı, bu sözlerin aynı zamanda Eşarilere ait olduğunu da bilirdin. Ehl-i Sünneti sadece Maturudilik sanmazdın!

Ayrıca bir gün içinde bu kadar kitabını okuyup bitirmiş olmana bizim inanmamızı beklemiyorsun değil mi? Üstelik bu kadar yalan ve iftirandan sonra...

5. Hele şükür! Çenen yorulup sustun da biz de rahat bir nefes aldık.

Umarım bir daha yazmazsın!
Resim HAYAT; İMAN VE CİHAD!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti ebunaim » 17:43 29-Haziran-2010

n.f.k yazdı:Birincisi, ben kitap ismini verdim, bazıları kabul etmedi,(böyle kitap yok diye kaçıldı)

İkincisi, kitabı haricinde başka delillerde gösterdim yine kabul edilmedi,(mezkur şahsın hala bu delillere bir cevabı yok)

Üçüncüsü, Teymiyyenin sapıklığı sadece cehennem fanidir demesi değil(daha çok sapıklığı var,)

Burya Ibni Teymiyyenin kendi eserlerinden orginal arapca alinti yapmadiktan sonra bu iddalarin hic bir degeri yoktur.

n.f.k yazdı:Dördüncüsü, şuan teymiyye külliyatı okuyorum bazı yanlışları gözümlede gördüm, mesela iman adlı eserinde İman artar, azalır demiş ayrıca yine İman adlı eserde amel imandan parçadır demiş

Ibni Teymiyyenin burda dedikleri Hanefiler haric cumhur-i ulema'nin gorusleridir. Imam artar eksilir meselesinde Ebu Hanife ile cumhur-i ulema ile sadece lafzi bir ihtilaf var.

bkz. DÖRT MEZHEP ARASINDA AKÎDE BİRLİĞİ (download: http://guraba.com.tr/kitaplar/pdf/18.pdf)

bkz. DÖRT İMAMIN İ`TİKÂDI (download: http://guraba.com.tr/kitaplar/pdf/9.pdf)

Bu kitaptaki alintilari asil eserlerinde gormek icin bkz. İmam-ı Azam'ın 5 Eseri: http://www.darulkitap.com/oku/akaid/imamiazam5eseri/

bkz. el-AKÎDETU'T-TAHÂVİYYE VE ŞERHİ (download: http://guraba.com.tr/kitaplar/pdf/2.pdf)

n.f.k yazdı:ve yine İman adlı eserinde Allahın arşın üzerinde oturduğunu söylemiş

Bunun orginal alintisi gormek isterim, orda ''oturma'' kelimesi var mi yok mu bakalim. Ayrica Imam Ebu Hanifeden ''Fikhul Ebsatta'' su nakil var:

Ebû Hanife şöyle dedi:

-"Bilmiyorum, Rabbim semada mı yoksa arzda mıdır?" diyen kimse kâfir olur. Keza "Allah arş üzerindedir" diyen de; "Bilmiyorum, arş semada mı yoksa arzda mıdır?" diyen de böyledir.

Allah'a dua ederken yukarıya yönelinir, aşağıya değil. Çünkü aşağının rubûbiyet ve ulûhiyet vasfı ile ilgisi yoktur. Nitekim hadiste şöyle rivayet edilir: Bir adam Hz. Peygamber'e siyah bir cariye getirdi ve benim üzerime mü'min bir köle azad etmek vacip oldu. Bu kâfi midir? diye sordu. Hz. Peygamber de cariyeye "Sen mü'min misin?" diye sordu. Câriye de "Evet," diye cevap verdi. Hz. Peygamber "Allah nerede?" diye sorunca, câriye semaya işaret etti. Bunun üzerine Peygamberimiz: "Bu câriye mü'mindir, azat et." Buyurdu. (. Bk. Müslim, el-Mesacid, 33; Ebû Davud, es-Salat, 167.)

bkz. İmam-ı Azam'ın 5 Eseri: http://www.darulkitap.com/oku/akaid/imamiazam5eseri/

n.f.k yazdı:İhlas ve Tevhid adlı eserinde türbe yapmanın şirk olduğunu söylemiş(vehhabilere tam bir kaynak teşkil etmiş),(okuduğum bir başka kitapta teymiyyenin akidesi tanıtılırken onun bir yazısı verilmiş; ey akidemi soran kişi diye başlayan sonrada Allah semaya iner diyen ve sonrada 4 imamında akidesi budur diye iftira attığını gördüm)

Peki bakalim Hanefi ulemasi ne demis:

bkz. HANEFÎ ULEMASINA GÖRE ŞİRK VE SEBEPLERİ (download: http://guraba.com.tr/kitaplar/pdf/7.pdf)

bkz. BİDAT VE MÜSTEHAB KABİR ZİYARETLERİ (download: http://guraba.com.tr/kitaplar/pdf/27.pdf)

bkz. AKÂİD RİSALELERİ, Kabirler, Bidatler ve Ölümü hatirlama (donwload: http://guraba.com.tr/kitaplar/pdf/5.pdf)
En son ebunaim tarafından, 17:46 29-Haziran-2010 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
ebunaim
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti n.f.k » 17:45 29-Haziran-2010

Ebu Huzeyfe yazdı:
n.f.k yazdı:1. Birincisi, ben kitap ismini verdim, bazıları kabul etmedi,

2. İkincisi, kitabı haricinde başka delillerde gösterdim yine kabul edilmedi,

3. Üçüncüsü, Teymiyyenin sapıklığı sadece cehennem fanidir demesi değil(daha çok sapıklığı var,)

4. Dördüncüsü, şuan teymiyye külliyatı okuyorum bazı yanlışları gözümlede gördüm, mesela iman adlı eserinde İman artar, azalır demiş ayrıca yine İman adlı eserde amel imandan parçadır demiş ve yine İman adlı eserinde Allahın arşın üzerinde oturduğunu söylemiş, İhlas ve Tevhid adlı eserinde türbe yapmanın şirk olduğunu söylemiş(zamanımızın vehhabilerine tam bir kaynak teşkil etmiş),

5. Beşincisi, tartışma bitmiştir dahada yazmıyorum, Allaha emanet olun,

1. Yalan, iftira ve olmayan kitap ismini ancak sizin gibi kanı, kalbi ve imanı bozuklar kabul eder!

2. Şimdiye kadar delil diye sunduğun tüm iftiralarını dinimizislam adlı sapık siteden kopyaladın!

3. Sen daha onu ispatlayamadın! Utanmadan diğer meselelere mi geçiyorsun?!

4. Sende sefahet derecesi bu kadar ileri olmasaydı, bu sözlerin aynı zamanda Eşarilere ait olduğunu da bilirdin. Ehl-i Sünneti sadece Maturudilik sanmazdın!

Ayrıca bir gün içinde bu kadar kitabını okuyup bitirmiş olmana bizim inanmamızı beklemiyorsun değil mi? Üstelik bu kadar yalan ve iftirandan sonra...

5. Hele şükür! Çenen yorulup sustun da biz de rahat bir nefes aldık.

Umarım bir daha yazmazsın!

1- Ve sizin gibi mümin geçinenler yalanlar,

2- Hıı ordan kopyaladım, İbni Kayyımın Hadil Ervah adlı eserinide değiştirdim, Ebubekir Sifil hocayada ben zorla söylettirdim,

3- Sana bir şey ispatlanmaz o yüzden geçiyorum, konunun başında meseleyi değiştiren sendin!

4- Bu teymiyyenin mezhebi ney ya(ayrıca imanla ilgili eşarilerin dediğini ben başka türlü biliyorum emin değilim ama hadi senin dediğin olsun)

Ben zaten bütün kitabı baştan sona okumadım, başlıklara baktım önemli yerleri okudum, ve sapıklığını görmem için yetti.

5- Kusura bakma yine konuştum ama kendimi tutamıyorum yine konuşuyorum bundan sonra susacağım...(şu Allaha mekan isnat etmesini bi açıklasan hala cevap bekliyorum)
n.f.k
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti n.f.k » 17:49 29-Haziran-2010

ebunaim sanada son sözümü söyliyimde,

tamam artık arapça konuşalım o zaman arapça olmadığı müddetçe iddialar olmazmış ya,

Fıkhul Ebsad kitabına göre teymiyye kafir olmuş oluyor niye koydun anlamadım, çünkü ne yazmış Allah arş üzerindedir diyen kafir olur yazmış, teymiyye ne demiş(ayrıca minhacüssünne adlı eserede bakınız)

Neyse hadi görüşürüz...
n.f.k
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti n.f.k » 17:55 29-Haziran-2010

ha birde ebunaim sana ebu huzeyfe gibi cevap vereyim mi? :)

bak huzeyfe olsaydı diyeceği şu: O SİTELER SAPIK SİTE ZATEN ORDA YAZANLAR BENİ İLGİLENDİRMEZ..

bende öyle deyim barim o sitelerde sapık siteler olduğu için ilgilenmiyorum :)
n.f.k
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti n.f.k » 17:55 29-Haziran-2010

SUSSSSTUMMMMMM.....
n.f.k
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Önceki

Serbest Kürsü

Kimler çevrimiçi