Üç günlük "alevileriz.biz" maceramız.

Buraya herhangi bir forum kategorisine girmeyen mesajlarınızı yazabilirsiniz...

Üç günlük "alevileriz.biz" maceramız.

İleti baba » 13:11 01-Mayıs-2008

28 nisan'da.."Nereden çıktı bu kızlar" yazımı "google"den ararken.."Nerden çıktı bu türban" diye bir başlık geldi...Tıkladım.."alevileriz.biz" diye bir site ve forum çıktı..."baba" olarak üye olmak istedim..Orada "baba" varmış..diye kabul etmedi..."vesile" olarak üye oldum....Aynı günün akşamı..adına "hakaret" diyerek banladılar.....Ortada "hakaret" yoktu ama...Amerika'daki bazı "uygulayıcı"lara "şerefsiz" dediğim için,muhatab "şerefsiz"i sahiplendi...Özelden de ne kadar ulaşmaya çalıştıysam da ."ı-ıh" oldu.

Sonra.."asım" olarak üye oldum..Özelden de "vesile" olduğumu ve vesile'nin de yanlış anlaşıldığını söyledik...Kimse..ses etmedi ve sağolsunlar...aktif hale geldik...

Beş-altı adet konuya muhatab olduk..İki adet de kendim konu açtım...Birisi.."komşuna ne yaparsın" diye bir anket..Ki aynı anketi tevhidweb.net'te ve burada da açmıştım...

"Vardır bir art niyet" denilerek aynı günün gecesinde konu kilitlendi...

"Dışarıdan gördüklerim" diye bir başlık açtım..İki mesaj yazdım...Müdaheleler...karşı koymalar ve itibar puanımız yerlerde sürünüyor...

Bloguma laf atmalar...Neler neler...

Ve açıkçası...Şİmdi..."adaptasyon odası"na aldılar...Mesaj gönderemiyorum... :agl:

İsterseniz bir bakın..Neler görmüşüz...

http://www.alevileriz.biz/showthread.php?t=50763

buradan gitme de kesildi..ama..neyse..

Bu mesajlarda "asım" üzerine tıklarsanız..asım'ın tüm mesajlarına ulaşabilirsiniz.

Herkeslere selamlar...

asım...vesile...
Gittiğinde eksikliğin bilinsin!

.........

http://www.blogcu.com/temkur
Kullanıcı avatarı
baba
Misakonline Yönetim Kurulu

Re: Üç günlük "alevileriz.biz" maceramız.

İleti DarulErkam » 13:50 01-Mayıs-2008

Aydın abi,
İnsanın kendi vücuduna ait bilgileri ve çevresine ait haberleri algılayabilmesi, duyu organları vasıtasıyla olmaktadır. Duyu organlarına ulaşan çeşitli tiplerdeki enerji şekilleri, öncelikle duyu organlarında yer alan reseptör (alıcı) hücreleri tarafından aksiyon potansiyelleri ismi verilen özel elektrik sinyallerine çevrilir. Reseptörlerde başlayan bu aksiyon potansiyelleri sinirler yoluyla beyinde ilgili bölüme iletilirler. Beyne iletilen aksiyon potansiyeli sinyalleri de uyarıcı enerji şekline göre çeşitli duyular olarak algılanır.
Tıbben bu silsileyi takip eden vücudlar, manen gördükleri zarardan dolayı "mesaj" kutuları ziyadesiyle dolmuştur ve yeni mesaja (new message) yer yoktur. Kafaları çatlasın, lakin siz vazgeçmeyin...Ben mi ? Vazgeçmedim ama çok yoğunum ...

Çok renklilik güzeldir, yeter ki monokromatik ve bukalemunluk olmasın...

Selam ve dua ile...
"İlahi! Yalancıların ahiretteki yerinden ve gafillerin yüz çevirmesinden sana sığınırım. İlahi! Ariflerin kalpleri sana boyun eğmiş ve müştakların kalpleri seninle dolmuştur. İlahi! Cömertliğinden bana ihsanda bulun, merhametinin örtüsüyle benim kusurlarımı ört, ilahi kereminle beni affet ey merhametlilerin en merhametlisi!" (Fahruddîn er-Râzî, Menâkıbu'l-İmâm eş-Şâfi'î, 311.)
Kullanıcı avatarı
DarulErkam

İleti tÜrkÜ » 15:17 01-Mayıs-2008

:omr: ohh olsun baba sana .. :kmt:
iyi etmişler :drn:
bir gram yagım eridi bu sayede.. :bsl:

bi erol taş efekti eksik :gly:
hi ha ha ha...
Kullanıcı avatarı
tÜrkÜ
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti musstafa » 22:03 01-Mayıs-2008

geçmiş olsun :bye: zamamnında bizide pek umursamamışlardı :evt:
mezhebsizlik dinsizliğin köprüsüdür...
muhammed zahid el kevseri

musstafa
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti baba » 22:40 01-Mayıs-2008

tÜrkÜ yazdı::omr: ohh olsun baba sana .. :kmt:
iyi etmişler :drn:
bir gram yagım eridi bu sayede.. :bsl:

bi erol taş efekti eksik :gly:
hi ha ha ha...

İntikamını aldılar...

http://www.alevileriz.biz/showthread.php?t=50763

İşbirlikçin,demekki,sadece "asaf" değilmiş.

Ama..ben öyle kolay lokma değilim...Blogumun müiterisi oldular.

Site yoksa..blog da mı yok?

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti abdullah » 00:54 02-Mayıs-2008

Aydın abi Oranın babasını almışlarsa sen de Dede'sini alsaydın. Dede babadan evladır, babadan korkmazlar dededen korkarlar, aklında bulunsun.

Selam ve Dua ile...
(ª¿ª)@>->-

Aynı kişilerdir.
Kullanıcı avatarı
abdullah
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti tÜrkÜ » 10:23 02-Mayıs-2008

her grup kendi varoluşunu sürdürmek çabasını güdüyor..
okuduklarımdan en hayrete düştügüm ne oldu biliyor musun babacıgım :gul:
yeni bilgilenmiş olarakdan..
kendilerinden olmayan "biz"leri muaviye/emevi kültürü zihniyeti ile düşünür, yaşar, yaşatma gayesi içinde dayatan bir kabuk ta algılamaları..
ben o kitabı okurken ki kızgınlıgım, aynı hissiyata müşterek bir yapılanmaya zuhur etmişti oysa..
tarihin kini üzerimize kalmış görünüyor
"bu dönem konuşulmalı" dememdeki gerekçeyi en iyi bu sitede okuduklarım ifade edebildi sanırım..
örtmek kar degil babacıgım :gul: baksana kokusu cihana çıkmış.. :drn:

ayrıca bir de şaşırdım :hyrt:
ben seni hiç alttan alırken görmemiştim ya hu..
he he..
Kullanıcı avatarı
tÜrkÜ
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 11:07 02-Mayıs-2008

Hayırlısı olsun be Aydın Abi. Sana ancak MisakOnline yakışır. Diğer forumlar hakkında defaatle yazdık.

Bir holigan olmaktan öteye geçemezler.

Mesele Erbakan'ın dediği gibi galiba "biz ve ötekiler"e varacak!
Resim HAYAT; İMAN VE CİHAD!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti baba » 18:02 02-Mayıs-2008

tÜrkÜ yazdı:

ayrıca bir de şaşırdım :hyrt:
ben seni hiç alttan alırken görmemiştim ya hu..
he he..

Orada da,en hızlı düşmanlarım "bayan"lar oldu.

Halbuki, "kızlar" sözde "baba" düşkünü olurlar.

Ama...

Orada "baba" olamadık...Herhalde o yüzden...

Yani...biraz da mecbur kaldık öyle olmaya...Ne de olsa "kızsal" düşünüyorlar...Bir "sendrom" yaşıyor olabilirler. :gul:

Herkslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti tÜrkÜ » 18:31 02-Mayıs-2008

çook yaşlı durmuşsun aralarında ondan olmasın babacıgım :gul: :)
öyle ya..
kimse nasihat dinlemeyi istemez/sevmez..hele ki saf kan inancına tutunmuşlara hitabete yönelmiş isen.. :evt:
bu arada sana olana da "ihtiyarlık sendromu" :gul: diyebilir miyiz ? :ktb:

son olarak :
gayretin takdire şayan.. :drn:
gıbda ve sevinçle okudum yazdıklarını :gul: hakkaten hoş bir münazara olmuş
da..
nevale ortada kalmış görünüyor..kimse üzerine almamış yahu..
nasib.. :bye:
Kullanıcı avatarı
tÜrkÜ
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti baba » 19:54 02-Mayıs-2008

Adaptasyon odasında..aşağıdaki yazıyı hazırladım.Bakalım beğenecek misiniz?

Bu arada Hacı Bektaş Veli'nin "makalat"ını da okumuş oldum...Sağolsunlar.

Kul Dermani yazdı:Bismişah Allah Allah

syn ASım sİZ Müslümanlık Adına Yaptıgınız Seyleri Neden Bizim yapmadığımız yada Benlik Güderek Ben Bunları yaptım diyrek Bizi Kendine Taraf Yada Bertaraf Kurmaya Çalışıyorsunuz..

[b]Kul Dermani: -Biz İnsanları Ayırmadık Sunni İnanc SAhibi olanlar Ayırdı.

-Kimin kimi ayırdığı önemli değildir..Önemli olan ayrılmamak ve ayrılık gütmemektir...Ayrılık ve gayrılık gütmek hiçbir müslümana yaraşmaz."Pes, her kim bu dünyada kendü özün göyündürse, yarın ahirette dürlü dürlü azaptan kurtulur."

Kul Dermani -Biz Yavuz Gibi Mezhebi Öen ayak Edip binlerce İnsan'a Kıymadık

-Savaş "Osmanlı toprakları"nda oldu...Ona bakarsan,Fatih ile Altınordu devleti savaştı..Ona bakarsan..Yavuz ile Memluk savaştı..Ona bakarsan Çelebi Mehmet ile kardeşleri savaştı..Ona bakarsan Karamanoğlu..Osmanlı ile savaştı.. Yani.."geçmiş"te "sultan"ların savaşından yeni savaşlar mı üretelim?

Kul Dermani -Biz Peygamber'in Amcasının Oğlu ,Damatı İmam Ali'ye Ve Torunlarına Kıyan Emevi Soyuna Hz. Hitapları Takmadık.

-Peygamberimizi sevmek,ashabından her hangi birisini sevmekten önce gelir...Hz.Ali'yi,peygamberimizin damadı olduğu için değil..Ashabı'ndan olduğu için..Allah Teala'nın Aslanı..Sahib-i Zülfikar olduğu için,Müslümanların Halifesi olduğu için severiz.Yoksa,mesele "damat" olmakta değildir.Bu anlamı ile..."Pes, kırk makam budur kim dedik, eğer bilirsen eyüdür. Lâkin bu kırk makamın birisi eksik olursa hakikatlık tamam olmaz. Zira kim şart eksük olur. Meselâ, biregû diliyle iman getirse, gönlü inanmasa; yahut, öşürü ve zekâtı tamam vermese; yahut hacca gitmiş iken yoldan geru dönse; Tanrı Taalâ hükümlerinden birini batıl tutsa, ya Muhammed’e inkar ile inanmasa; yahut sahabelerin birin nahak dutsa dügeli işledügi ameller heba-yı menşurdur “… fece’alnahü hebaen mensûra” diyen Hünkar Hacı Bektaşi Veli buyruğu,bizim dediklerimizden ve inandıklarımızdan farklı mıdır?

Kul Dermani:-Biz Aslımızı İnkar Etmedik

-Kimseye "aslını inkar eyle" demek olmaz...Aslımız "Kaalu Bela"dandır...Kaalu Bela'da verdiğimiz "misak"ımızdan dönmedik,dönmeyiz...Dönene,"dönek" deriz..."Dönek" ise "kafir" demektir."Haliya bizüm sözümüz can beyan kılmakdur. Anlarınkim gönülleri mütekebbirdir. Canları müddeidir. Elest bezminda “yok” diyen hayvanlar gidir. Pes, üç canlılar bunlardır: Dutmayanlar belhüm adeldir. Haliye bularu âdem ilminde yad kılun." diyen Hünkar Hacı Bektaş Veli buyruğu,bizim de aslımızı beyan eder.

Kul Derani:-Biz Cennet İçin Hakk'a ibadet Etmedik

-İbadet,cennet için yapılmaz...Niyetlerin hepsinde "Niyet ettim Allah Rızası içn" demek "niyetin şartı"dır...Kişi,"Allah Rızası"için demezse ve ibadetinde "Allah Rızası"nı gözetmezse,zaten ne niyet etmiş olur ne de ibadet etmiş olur...Niyetsiz ibadet de olmaz..Çünkü,"Ameller niyetlere göredir." Buna rağmen,kişi,"Allah rızası"na niyet ettiği halde.."Sen cennete niyet ettin" denilirse,içinde "doğru"luk olmayan bir sözü,haksızca söylemiş olur.Başka bir şey olmaz.

Kul Dermani:-Biz Huriler için Hakk'a ibadet Etmedik

-Huri'ler Allah Teala'nın beyanı ile "hakk"tır..."Dahi alemler gösderdüm, uçmağın içinde kağırdım. Dizdarlarımı sizlere keramet birle gösterdim. Şadıman olasız “Sıbgetallah ve men ahsenü minallahü sıbga ve mahnü lehü ağabeydun" diyen Hünkar Hacı Bektaş Veli buyruğu bu hakka bir işaret değil midir? “ İmdi, dünyayı sevmemek Hak Taalâ’nın hoşnutluğun bulmaktır “Ve emma men hafe mekaâme Rabbihi ve nehe’nnefse anil’l-hevâ. Feinn’elcennete hiye’lme’va” (Amma, kim makamından korkup nefsini kötülükten alıkoymuşsa, muhakkak ki, onun varacağı yer cennet olacaktır..) (Naziat 40-4)” Diyen Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli…Allah Teala’nın “cennet”ini murad etmemiş midir?

”Bak’ı mübarek haberler ve hayırlar sözler, Kur’ân tefsirinde ve Peygamber aleyhisselâm’ın ehadisinde, tezkere’t-ül evliyâ ve mutavvel kitaplarında malûm ola.” Bu sözler ile kitabına son veren Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli,ola ki,ona da “sen kendi heva ve hevesin ile söyledin’” diyen bulunur diye,işte bu sözleri de söyledi.

Kul Dermani:-Biz O'nun Azabından Korktugumuzdan Değil O'nun Sevgisine Merhametine Layık Olamamaktan Korktuk

-Allah Teala'dan korkmak,mü'min kişiye "ar" değildir."Altıncı makam; havftir, yani korkudur."” Pes imdi, Zahitlerin taatı dün ü gün Tanrı zikrin yad kılmaktır. Ve hem İsmaullahı yad kılmaktır. Ve hem havf u reca içinde olmaktır.” Diyen Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli buyruğu bize yol göstermiyor mu? Burada geçen “havf” korku demektir…”reca” ise “ümit=umut” demektir…Yani,Mü’minin sıfatlarından birisi Korku ve ümit arasında olmaktır…Allah’tan korkmamak ile Allah Teala’dan ümidini kesmek aynı şeydir. “Hak Taalâ buyurur kim; Havanızı terk edin kıyâmet korkusu için “Ve inminküm illâ vâridühâ..” (112)

Ve Çalab dileğin işleyin tamu korkusu için “Ve inne cehenneme lemev’ıdühü ecma’ıyn..” (113)” Diyen Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli buyruğu,kimedir ey can?

Kul Dermani:..-Biz Canlılar Sevdik

-Sev kardeşim...Ama, en önce "kardeş"lerini sev. “Ve hem dünyada mü’min var, kâfir var. İlham mü’mine, vesvese kâfire benzer.” Diyen Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli sana da yol göstermiyor mu?

Kul Dermani: -Biz Kimsenin İbadetine Karışmadık

-Karışmak gerektir…Karışmak,öğrenmek ve öğretmek şeklinde olmalıdır.Kınamak ve engellemek için karışmak olmaz.” Ve kullarını ilim öğrenmek bildirdi: “..allemeküm mâ lem tekûnû ta’lemûn..” (75)” İyiliği emir etmek ve insanları kötülüklerden sakındırmaya çalışmak mü’min’in vasıflarındandır. “Onuncu makam: emr-i maruftur. Ve yaramaz işlerden sakınmaktır. “….ye’mürûne bi’l mârûfi ve yenhevne an’il-münker..” (22”

Kul Dermani…-Biz Binlerce Eren Getirdik Soyumuzdan

-Allah yolunda gitmiş,bütün geçmişlerimize,Allah Teala rahmet eyleye..Günahlarını affeyleye…Makamlarını cennet-i ala eyleye…

Kul Dermani:..-Biz Kur'anı Kendi Kafamıza Göre Yorumlamadık

-Bu söz ne anlama gelir bilemem…Bana sorar iseniz,bendeniz,kendi aklımla Müslüman oldum…”Pes, bir kimesnede kim akıl olmaya, marifet olmaya, ilim olmaya haktan yana yolun nice göre.” Diyen Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli,bize aklımızı kullanmayı buyurmuyor mu?

”İmdi azizmen, öyle ise uluları, âlimleri atadan anadan dahi yeğrek ağırlamak gerekir. Zira kim ata, ana ayalini çocuklarını dünya belâsından ve od’undan ve mihnetinden bekler. Lâkin âlimler, Müslümanları âhiret belâsından ve od’undan ve mihnetinden saklar. Muhammed buyurur; “İlim ehli, mecmu-ı avama ve hassa faidedir” Diyen Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli,Kur’an-ı Kerim’i bize yorumlamıyor mu?
Yorumladığı O kelam-ı Kadim’i,bize, aklı ile ve ilmi ile yorumlamıyor mu?..O’nun yolu,bizim de yolumuz değil mi?

Kul Dermani:-Biz Binlerce Yalan Hadis Ekleyip Dini değiştirmedik

-Dini değiştirenler ve de değiştirmeye niyet edenleri,Allah Teala niyetleri ile birlikte ıslah eylesin…Islah eylemiyorsa,Kahhar ismi Cemili ile kahr eylesin.

Kul Dermani:-Bizler Abdestimizde ,Namazımda Hakk'a İmandan Geçer

-İmansızın namazı da olmaz,abdesti de olmaz...Sadece iman etmek de "namaz" olmaz...Sadece,"söz" ile iman dahi iman olmaz."Şeriatta evvel makam iman getirmektir. “Amentü billahi ve melâiketihi ve kütübihi ve resulihi ve’lyevmil ahir..”

Amma, her kişi kim iman ten üzredir derse hatadır. Eğer can üzredir derse hatadır. Pes, şöyle bilmek gerekkim, iman akıl üzredir. Ârifler katında amma, maruf bir dil üzredir, ikinci gönül üzredir. Her kim Hak Taalâ’ya gönülden tanıklık vermese mutlak kâfirdir. Yahut dil tanıklık verüb gönül inanmasa münafıktır “İnnel münafıkıyne fiydderk-il-esfeli minennar…” (10)

Pes, bu iki söz kişilerle dosttur “İnnallahe la yağfirû en yüşreke bihî yağfirü mâdûne zalike limen yeşâ…” (11)

Amma, taat-ı amel imandan ayrudur. Pes, değme taat imana ermez. Küfr, muasiyettir. Değme muasiyet küfre emraz. Bu sözler kişilerle dosttur “… Min zuhurihim zürriyetehüm ve eşhedühüm alâ enfüsihim, elestü birabbiküm, kaâl belâ..” (12)

Pes, iman budur. Amma bizim sözümüz budurkim, rahman aslı kangidir, şeytan aslı kangidir? Bunu bilmek gerek. Pes, imdi gerekkim, rahman aslı imandır. Şeytan aslı gümandır. Velakin imana güman katmak düşvardır. Zirakim, iman akıl üzredir. Akıl sultandır. Ve ten içinde naibdir. Pes, sultan gitse naib nite dura. Mesela, iman bir hazinedir. İblis uğrudur. Akıl hazinedardır. Hazinedar gitti, uğru hazineyi nitti?
Diyen Hünkar Hacı Bektaş Buyruğu,bizim söylediğimizden ayrı mıdır,sanırsın…ey can?

Kul Dermani:-Gusul Abdesti Almadığımızı Soyleyenler Ne Guzelde İftiralar Atıp O Dille Sizin Dediğiniz4 Vakit Namazı Kılıyorlar Ne Hakla İbadet Ediyorlar Allah fitne Cıkranları ,İftira Atanları Zalimler Guruhu İlan Ediyor;

-Kişiye,”Gusül abdesti almak lazımdır” demek, kişiye bir iftira değil,bir öğüt olur…Her baba çocuğuna bunu öğretmekle,hocalarımız,babalarımız,dedelerimiz,bunları bize öğretmek zorundadırlar…Bunu,bizler “pis olduğumuz” için değil, “Pis olmamamız” için öğretilir. “Pes, imdi, âbitlerin taatleri namazdır, oruçtur, zekâttır ve hacdır. Nefr-i âm olıcak gaza eylemektir. Ve cenabetten gusl eylemektir. Ve arzuların istemyüp dünyayı terk etmektir. Ve âhireti sevmektir. Ve halleri birbirin incitmemektir” Diyen Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli,insanlar,”cenabet” oldukları için değil,”cenabet olmasınlar” diye buyruk eylemiş değil midir?

Kul Dermani:..-Biz Onlardan Olmadık

-Biz, “biz olmak” dışında hiç kimse olmadık…Elhamdülillah müslümanız.”Müslüman” ismindan başka bir isimle de çağırılmak istemeyiz.

Kul Dermani:..-Biz Parayla Dinimizi Satmadık

-Ne kadar güzel…Bu yüzden,”azınlık olalım” deyip de “Avrupa Birliği Fonları”ndan nasiblenmek isteyenlere karşı,Allah Teala,direncinizi arttırsın…Allah Teala,sizin gibi düşünen kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

Kul Dermani:-Biz Vatanımızı Mal Mülşke Değişmedik

-Çok güzel..Bu konuda öylesine canlı ve diri durmalısınız ki,siz gibi kardeşlerimiz üzerinde hiçbir güç,emel beslemesin…Emelleri olanların,emelleri kursaklarında kalsın.

Kul Dermani:.-Dünya Malı ile ilgilenmedik Bizler HERŞEYİZ HERŞEYDE BİZ Ama İnsan Kamil Olanlar Bilir O yuzden Pirimiz Ali Ve Soyu

-“Bizler her şeyiz” deyişinde bazı istisnalar olmalı..Ama,bu istisnalar içinde “biz” olmasın…Varsın,her kul bilmesin…Kul bilmezse,Halık Teala bilir.

Kul Dermani:..HÜ

-Hu
[/B]

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti baba » 20:10 02-Mayıs-2008

Yukarıda yazdıklarım bu mesaj için uyarlanmıştır.

Kul Dermani yazdı:Bismişah Allah Allah

syn ASım sİZ Müslümanlık Adına Yaptıgınız Seyleri Neden Bizim yapmadığımız yada Benlik Güderek Ben Bunları yaptım diyrek Bizi Kendine Taraf Yada Bertaraf Kurmaya Çalışıyorsunuz..

Biz İnsanları Ayırmadık Sunni İnanc SAhibi olanlar Ayırdı.
Biz Yavuz Gibi Mezhebi Öen ayak Edip binlerce İnsan'a Kıymadık
Biz Peygamber'in Amcasının Oğlu ,Damatı İmam Ali'ye Ve Torunlarına Kıyan Emevi Soyuna Hz. Hitapları Takmadık.
Biz Aslımızı İnkar Etmedik
Biz Cennet İçin Hakk'aibadet Etmedik
Biz Huriler için Hakk'a ibadet Etmedik
Biz O'nun Azabından Korktugumuzdan Değil O'nun Sevgisine Merhametine Layık Olamamaktan Korktuk
Biz Canlılar Sevdik
Biz Kimsenin İbadetine Karışmadık
Biz Binlerce Eren Getirdik Soyumuzdan
Biz Kur'anı Kendi Kafamıza Göre Yorumlamadık
Biz Binlerce Yalan Hadis Ekleyip Dini değiştirmedik
Bizler Abdestimizde ,Namazımda Hakk'a İmandan Geçer
Gusul Abdesti Almadığımızı Soyleyenler Ne Guzelde İftiralar Atıp O Dille Sizin Dediğiniz4 Vakit Namazı Kılıyorlar Ne Hakla İbadet Ediyorlar Allah fitne Cıkranları ,İftira Atanları Zalimler Guruhu İlan Ediyor;
Biz Onlardan Olmadık
Biz Parayla Dinimizi Satmadık
Biz Vatanımızı Mal Mülşke Değişmedik
Dünya Malı ile ilgilenmedik Bizler HERŞEYİZ HERŞEYDE BİZ Ama İnsan Kamil Olanlar Bilir O yuzden Pirimiz Ali Ve Soyu

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti tÜrkÜ » 11:16 03-Mayıs-2008

sen bu şekilde 'yazma'ya devam edersen,
o odayı üzerine kilitleyip çıkacaklar "çürüsün içerde" deyu..
muhtemelen de öyle olmuş görünüyor.. :bsl:

benim merak ettigim :
yerleşik bir "şeyi" degiştirebilmenin tek yolu, bir başkaca "şey" yerine koymakla mı olabilecegidir? :dsn:
"küfür..üzerine islam" bu şekli ile gelmiş degil midir? :dsn:
yoksam
'sizden yanayım ve ortak inanç' söylemleri, takınanın üzerinde aksesuar gibi göründügünden pek itibarlı/inandırıcı olmuyor
ne kadar dürüst olunsa dahi..
var mı bir örnegi..? :blm:
masallardan, kıssalardan başkaca bir, bugünkü yaşamda? :bye:
Kullanıcı avatarı
tÜrkÜ
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti baba » 12:35 03-Mayıs-2008

tÜrkÜ yazdı: nevale ortada kalmış görünüyor..kimse üzerine almamış yahu..

Bu "nevale" nedir,anlamadım!....

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti baba » 12:38 03-Mayıs-2008

Ebu Huzeyfe yazdı:Hayırlısı olsun be Aydın Abi. ...

ERBAKAN:...Dahilde...Kşimseyi "öteki"leştirmez...

Erbakan için "Biz" ve "sıradakiler" vardır.

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti Misak » 20:42 03-Mayıs-2008

Aleviler forumdaki yazıları okudum... Anladığım bir şey varsa oda, insanların tamamen önyargılı bir şekilde herşeyi değerlendirmesi... Yani anlamak için , hakikati bulmak için değil sadece kin ve düşmanlık ile nasıl cevap verebilirim düşüncesi hakim. Açıkcası canım sıkıldı. Bu kadar ayrı gayrı nasıl olduk diye düşündüm...

Hayırlısı.
Eğer ,Allah ve Din uğruna kavga vermişsem,
Basit dallar da asılmaktan haya etmem.

Şeyh Said (rh.a)
Kullanıcı avatarı
Misak

İleti tÜrkÜ » 21:46 03-Mayıs-2008

baba yazdı:
tÜrkÜ yazdı: nevale ortada kalmış görünüyor..kimse üzerine almamış yahu..

Bu "nevale" nedir,anlamadım!....

Herkeslere selamlar.

ortaya döktügün "herbişey" babacıgım.. :gul:
hala ortada duruyor bak :agl2:

ayrı-gayrıdan ziyade..
ben onları 'inançlı' dahi düşünmüyordum bile..hala da öyle..
öyle imiş gibi görünüyorlar sadece..
sazları, sözleri, deyişleri bir nevi uyuşturuyor ruhlarını galiba..
yalnış algı mı ? :blm:
Kullanıcı avatarı
tÜrkÜ
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti baba » 23:02 03-Mayıs-2008

tÜrkÜ yazdı: ayrı-gayrıdan ziyade..
ben onları 'inançlı' dahi düşünmüyordum bile..hala da öyle..
öyle imiş gibi görünüyorlar sadece..
sazları, sözleri, deyişleri bir nevi uyuşturuyor ruhlarını galiba..
yalnış algı mı ? :blm:

Bakacağız...

Benim çevremde "alevi" arkadaşlar var...Onlar da okudular...

-Bİz,size daha yakınız!...dediler.

Bakacağız...

Adaptasyon döneminden bir çıkalım da...

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

İleti hasan demir » 12:40 04-Mayıs-2008

baba yazdı:

Herkeslere selamlar.

Yazmayacaktım ama bu lafa yazmadan olmuyor işte!Kendisine oy vermeyenlere "Bizans çocuğu" diye hakaret eden adam mı ötekileştirmiyormuş.Onu geçiniz.Bizden değiller,diye insanlara hakaret etmek ötekileştirmenin daniskasıdır.Yoksa zorla Baş açmaya çalışanlarda biz ve sıradakiler (yani başını açanlar ve açacaklar) onlarda ötekileştirmiyor!
Türkiye'deki kamplaşmanın temel faktörlerindendir,Erbakan'ın iktidar sevdası :)
hasan demir
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti baba » 13:27 04-Mayıs-2008

hasan demir yazdı:
baba yazdı:

Herkeslere selamlar.

Yazmayacaktım ama bu lafa yazmadan olmuyor işte!Kendisine oy vermeyenlere "Bizans çocuğu" diye hakaret eden adam mı ötekileştirmiyormuş.Onu geçiniz.Bizden değiller,diye insanlara hakaret etmek ötekileştirmenin daniskasıdır.Yoksa zorla Baş açmaya çalışanlarda biz ve sıradakiler (yani başını açanlar ve açacaklar) onlarda ötekileştirmiyor!
Türkiye'deki kamplaşmanın temel faktörlerindendir,Erbakan'ın iktidar sevdası :)

Valla..."hasan"cım...Bu mesajını görünce,aklımdan geçen şu oldu.

-Adın "hasan" ama soyadın da "demir"..Bundan daha güzel izah da olmaz.

-Hele bir de paslanmışsa...

Herkeslere selamlar.

.........

Kullanıcı avatarı
baba

Sonraki

Konu Dışı

Kimler çevrimiçi