Seyyid Kutub; Kanıyla Bedbaht Olmak

Bu Foruma hayatımıza ışık tutan Şehidlerimizin hayatını ve anılarını yazabilirsiniz.Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara !

İleti nasreddinhoca » 12:52 28-Nisan-2007

Mütesavvifenin cahiller olanlarının haşa "Ben Allâh'ım" demek gibi açık küfürler işleyen kimseleri tekfir etmeye yanaşmamak suretiyle yaptıkları gevşeklikleri yapmaya kalkmayalım. Sarih (apaçık, belirgin) olan küfür sözü için tevil yapılamaz, tevil kabul edilemez geçmiş bazı alimlerin belirttiği gibi.

Ene allah diyen bir tek mutasavvıf duymadım.
enel hakk diyen hallacı mansurun sözü ise tevil edilebilir.
Bu onun tekfir edileceği anlamına gelmez...
Sana göre hallacı mansurun "Ben Allâh'ım" anlamına gelen "Ben hakkım" sözü tevil edilebiliniyorsa, ki bu sözünün hiç bir doğruluk payı yoktur, o zaman halife El-muktedir billah günlerinde bağdattaki kadılık makamına getirilmiş kadı Ebu Ömer el-malikî neden hallacı mansurun aleyhinde ağır bir hüküm verdi? Dolayısıyla hallacın elleri ve ayakları kesildi, boynu vuruldu, cüssesi yakıldı ve külleri dicle nehrine atıldı. Bu uygulama ise hallaciye olarak tanınan takipçilerini vazgeçirmek için yapılmıştır.

ilmi siyase'den bi haber...böyle bir katliamdan sonra hallacı mansurun takipçileri ebedi vazgeçmezler...enel hakk, ben Allah'ım anlamına hiç bir zaman gelmez...o işin bahanesi idi...sadece sufilerin hallacı mansuru değil, başka başka nice alimlerde saltanat uğruna katledildi...evet, hakikati yaşadığı için enel hakk demiş ise hallacı mansur, el hakk doğru söylemiştir...
En son nasreddinhoca tarafından, 09:54 27-Mayıs-2007 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
nasreddinhoca
Editor
Editor

İleti arastirmaci » 13:19 28-Nisan-2007

nasreddinhoca yazdı:
Mütesavvifenin cahiller olanlarının haşa "Ben Allâh'ım" demek gibi açık küfürler işleyen kimseleri tekfir etmeye yanaşmamak suretiyle yaptıkları gevşeklikleri yapmaya kalkmayalım. Sarih (apaçık, belirgin) olan küfür sözü için tevil yapılamaz, tevil kabul edilemez geçmiş bazı alimlerin belirttiği gibi.

Ene allah diyen bir tek mutasavvıf duymadım.
enel hakk diyen hallacı mansurun sözü ise tevil edilebilir.
Bu onun tekfir edileceği anlamına gelmez...

Sana göre hallacı mansurun "Ben Allâh'ım" anlamına gelen "Ben hakkım" sözü tevil edilebiliniyorsa, ki bu sözünün hiç bir doğruluk payı yoktur, o zaman halife El-muktedir billah günlerinde bağdattaki kadılık makamına getirilmiş kadı Ebu Ömer el-malikî neden hallacı mansurun aleyhinde ağır bir hüküm verdi? Dolayısıyla hallacın elleri ve ayakları kesildi, boynu vuruldu, cüssesi yakıldı ve külleri dicle nehrine atıldı. Bu uygulama ise hallaciye olarak tanınan takipçilerini vazgeçirmek için yapılmıştır.

Sofiler taifesinin efendisi olan Cüneyd el-Bağdadi hallacı mansura bizzat şöyle demiştir: "Sen İslâmda öyle bir gedik açtın ki onu ancak kafan kapatır"

Evliya kulların en önde gelenlerinden birisi olan şeyh Ahmed er-Rifâi radıyallâhu anhu ise hallacı mansur hakkında şöyle demiştir: "O hak üzerinde olsaydı, ben hakkım demezdi"

Evliya olan kulların hayat tercemesini ele alan Sulemi eserinde, sofilerin en çoğununun onu kabul etmediklerini vurgular.
Kullanıcı avatarı
arastirmaci
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 14:53 28-Nisan-2007

1. Siz o şeyhin adını düşünürken biz verelim. Böylece size yardımcı olmuş oluruz. Şeyh Nebil ile görüşmemizde bize de bu olayı aktarmıştı. Biz her ne kadar bu kişiye (adını verdiği zat) zerre kadar itimat etmesek de... Tabii böyle birisi gerçekten varsa, yani sanal veya kurgu değilse...

Bu kişinin adı: Şeyh Ebul Hayr Mahmud AbdulÂl El-Mısri!

2. Baştan beri yaptığınız şeyi tekrarlıyorsunuz; batıni sufi mantığı ile bir tek ciddi kaynak sunmadan ithamlarınıza devam ediyorsunuz.

a) Seyyid Kutub'un hangi eserinde İhvan'ın dışında bir müslüman tarafından kesilen hayvanın murdar olduğunu ve yenmeyeceğini belirtmiştir? Lütfen ithamlarınızı ispatlayarak devam edin münazaraya... Belden aşağı vurmak yiğitlik değildir.

b) Seyyid Kutub'un 5 vakit namaz kılmadığına deliliniz nedir? Ebul Hayr Mırsi'den bizzat duydunuz mu? Evet ise, bu adam ne kadar sikadır?

c) İhvan'ın dışındaki müslümanları tekfir edecek kadar radikal (harici) bir Seyyid Kutub aynı zamanda namaz kılmayacak kadar nasıl batıni (mürcie) olabilir? Bu iki itham bile birbirini ve akıbetinde sizi yalanlamıyor mu?

3. Muhammed Gazali'ye ait ithamınıza ne demeli? Kendi tabirinizle bulunamayacak bir kitap baskısından bahsederek neyi ima ediyorsunuz? Farzedelim ki Gazali böyle bir cümle sarfetti sonra da tevbe edip 2. baskıda değiştirdi. Bundan ne anlam çıkar?

4. Siz bu kadar cesurca Seyyid Kutub ve benzerlerini tekfir ile gerçekten İslam'a mı küfre mi hizmet ettiğinizi düşünüyorsunuz?

Selam ve Dua ile...
Resim HAYAT; İMAN VE CİHAD!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe
Misakonline Yönetim Kurulu

İleti arastirmaci » 01:41 29-Nisan-2007

Ebu Huzeyfe yazdı:

3. Muhammed Gazali'ye ait ithamınıza ne demeli? Kendi tabirinizle bulunamayacak bir kitap baskısından bahsederek neyi ima ediyorsunuz? Farzedelim ki Gazali böyle bir cümle sarfetti sonra da tevbe edip 2. baskıda değiştirdi. Bundan ne anlam çıkar?

4. Siz bu kadar cesurca Seyyid Kutub ve benzerlerini tekfir ile gerçekten İslam'a mı küfre mi hizmet ettiğinizi düşünüyorsunuz?

Selam ve Dua ile...

Söz konusu olan ifade Muhammed Gazali'ye ait olan kitabın 1. baskısında geçmektedir. İkinci baskıyı ise ölümünden sonra hizbu'lihvan bastırmıştır.

Küfürlere giren bir kimseye karşı uyarı yapıldığında bu uyarı, başka kimselerin o küfürlere düşmemesi için yapılmaktadır. Dolayısıyla bu İslâm'a hizmettir.

Beklenilen diğer bilgileri aktarmaya çalışacağım, bekleyenlerin sadece biraz sabretmeleri gerekir.
Kullanıcı avatarı
arastirmaci
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti DarulErkam » 11:16 21-Mayıs-2007

Zamanin Misir devlet baskani cagdas Firavn Cemal Abdunnasir, Ustad Seyyit Kutup'dan sadece bır kere ozur dilemesi karsiliginda idamindan vaz gecilip serbest birakilacagini söylemişti! Hatta halkın duymasınada gerek yok, sadece bulundugu hapıstekı hucresınden ozur dıelsın yeter demıstı. Ancak buna mukabıl, gızlıce Seyyıt Kutub,un hücresıne radyodan naklen yayına hazır bır sekılde alıcılar yerlestırılmıs.Ve Mısır halkıda merakla Ustadın soyleyecegı sozlerı beklıyordu. Özur dılemesi halınde butun ınsanlara bunu dınletıp, bakın ıste sızın en buyuk onderınız bızden ozur diledi dıyerek hem
Islam herketını bozguna ugratmak hemde Merhum Seyyıt Kutubu küçük düsürmekti. Ama o Kur'an-dan aldıgı ılhamla butun bu tuzaklardan habersız oldugu halde sehadetı tercıh ederek özür dilemeyı reddedıyordu.

Ustad Seyyit Kutub'un verdigi su cevap caglari aydinlatacak kadar onurlu serefli idi!! Ve butun cagdas Islam onderlerinede cigir acan bir davranisti!!

"Eğer Allah'in kanunu ile mahkum edilmişsem ben Hakk'ın hükmüne razıyım. Eğer batıl kanunlarla mahkum olmuşsam ondan çok daha üstün bir düşünceye sahip olduğum için batıldan ve münafıklardan merhamet dilemem. Allah'a şükürler olsun ki on beş sene cihad ettikten sonra bu mertebeye ulaştım.BenAllah yolunda yaptığım iş için asla özür dilemem. Namazda Allah'ın birliğine şehadet eden parmağım asla bir tağutun hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktır"
Rahmetullahi aleyh.

Gunumuzde Islam ummetininin kurtulusuna vesile olacak, Seyyit Kutuplar'a ne buyuk ihtiyac vardir. Pısırık el etek open can korkusundan dolayi her kılıga ve renge giren, tavizler ustune taviz veren sozum ona lıderlere ıhtıyac yoktur. Bilakıs onlar bu ummetın sırtındakı kamburun ta kendisidileridir. Onlardan kurtulmadıkca Seyyıt Kutup gıbı ölüme sehitlige sevdalı önderler olmadıkça bu zılletten kurtulmayı daha cok beklıyecegız. sabır sabır dıye Allahi ın rahmetını beklerken ne yazıkkı azaba düçar olacagımızın farkında degılız..

Islam ummetının tarıh boyunca verdıgı butun sehıtlere selam ve rahmet olsun. Rabbım bızleride o şanlı insanların şuuruyla şuurlandırsın.

Selamun ala menıttebeal HUDA
"İlahi! Yalancıların ahiretteki yerinden ve gafillerin yüz çevirmesinden sana sığınırım. İlahi! Ariflerin kalpleri sana boyun eğmiş ve müştakların kalpleri seninle dolmuştur. İlahi! Cömertliğinden bana ihsanda bulun, merhametinin örtüsüyle benim kusurlarımı ört, ilahi kereminle beni affet ey merhametlilerin en merhametlisi!" (Fahruddîn er-Râzî, Menâkıbu'l-İmâm eş-Şâfi'î, 311.)
Kullanıcı avatarı
DarulErkam

İleti Ebu Huzeyfe » 14:02 21-Mayıs-2007

Seyyid Kutub asla masum değildi. Ancak bu hakikati suistimal ederek onu eleştirme adına itham etme, zan altında tutma ve tekfir etme hastalık ve virüslerini asla kabul edemeyiz. O ve benzeri mazlum kardeşelrimizin seve seve avukatlığını yapmaya her zaman hazırız.

Onların avukatlara artık ihtiyacı yok. Ancak bizim onları savunarak vefa borcumuzun bir kısmını ödeme zorunluluğumuz var.

Selam ve Dua ile...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

Re: Seyyid Kutub; Kanıyla Bedbaht Olmak

İleti Ebu Huzeyfe » 23:10 20-Ağustos-2008

Seyyid Kutub gibi bir şehidin kanı ile bedbaht olmak demiştik ya... Dün yeniden inandım ne kadar aciz kaldıklarını ve büyük(!) cahil olduklarını bu zavallıların...

Şefket Bey(!) neredeyse tüm Bedir Yayınlarının önsözünde Mevdûdi ve şehit Seyyid Kutub'a lanet okumadan geçemez.

Dün aldığım Rıhle dergisinin son taraflarında Mustafa Sabri Efendi üzerine çok kıymetli hatırât ve malumât var. Orada Mustafa Sabri Efendi'nin başlangıçta Seyyid Kutub'u eleştirirken sonra tefsirini görünce ona nasıl hayran olduğunu ifade ediyor.

Hatta meşhur Mevâkıf eserini yazınca derhal bir nüshasını Seyyid Kutub'a gönderiyor ve en iyi onun anlayabileceğini vurguluyor.

Cübbeli, Mustafa İslamoğlu'nun taharet kağıdı olabilir mi?
Ne mümkün?
Ya Şefket Amca Seyyid Kutub'un olabilir mi?
Nerdeeee?!

Tevbe etmelerini ümit ediyoruz. Hem bu taharet mendillerinin hem de yalakalarının...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

Önceki

Şehidler Albümü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir