PEYGAMBERLERİN ATALARI

Buraya aklınıza takilan her türlü dini soruyu sorabilirsiniz. Yetkililerden en kısa zamanda cevap alacaksınız.

PEYGAMBERLERİN ATALARI

İleti Ebu Huzeyfe » 15:51 27-Nisan-2010

Soru: Peygamberimizin a.s. soyunda yani atalarında hiç kafir olan yani küfür üzere ölen var mıdır?

Cevap: Bu gerek Kur'anla gerekse sahih hadislerle apaçık bildirilmiş bir hakikattir. Kur'an açıkça Peygamberimizin a.s. atalarından olan İbrahim'in a.s. babası Âzer'in kafir (müşrik) olduğunu ve şirk üzere de öldüğünü bildirir.

Kezâ Efendimiz s.a.v. de Müslim'in rivayet ettiği sahih hadiste babasının cehennemde olduğunu bildirmiştir.

Alimlerin ne İbrahim'in a.s. babasının ne de Efendimizin a.s. babasının Müslüman olduğunu iddia etmesi, bu konuda icma oluştuğunu gösterir.

Buna rağmen hâlâ Allah'tan daha merhametli havasına bürünüp onları Müslüman göstermeye çalışmak hem cehalet hem de hamakattir. Daha da kötüsü Allah'tan daha fazla merhametli olma küstahlığını göstermektir.

Ancak şuna da dikkat etmek lazım:

Peygamberlerin yakın akrabalarının kafir olarak ölmeleri, bizim onlara saygıda kusur etmemizi gerektirmez. Mesela Ebu Talib'e lanet okumak da hiç bir Müslümanın haddine değildir. Keza Lut a.s. ve Nuh'un a.s. eşleri de kafir olarak ölmüşlerdir. Hiç bir peygamberin sevgi beslediği yakınına hakaret, lanet ve aşağılama da caiz değildir.

Bu konuda dengeli olmak gerekir.
Resim HAYAT; İMAN VE CİHAD!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe
Misakonline Yönetim Kurulu

Re: PEYGAMBERLERİN ATALARI

İleti Ebu Huzeyfe » 19:53 27-Nisan-2010

!"Ben de müslümanlardanım " diyen herhangi bir müslümanın ehl-i sünnet itikadına göre Peygamber (s.a.v.)'in ecdâdından hiçbirinin müşrik olmadığını kabul etmek vacibtir. (Tecrid-i Sarih trc. c. 4, sh. 695 (12)el-Menhelü'l-azbil-mevrûd, c.9, sh. 96.) Kaldı ki; Peygamber (s.a.v.)'in dedelerinde ve nenelerinde, yani Hz. Âdem'den başlayarak Abdülmuttalib'e kadar gelen silsile-i nesebinde bile bir tek şirk ehli yoktur. Bu husus" "Ben, temiz babaların sulbünden tertemiz annelerin rahimlerine intikal ederek (dünyaya) geldim" (el-Hâvî lil-Fetâvî, c. 2, sh. 267.) hadis-i şerif ile de açık-seçik beyan buyrulmuştur.

Bu alıntıların verilen kaynaklarda gerçekten geçip geçmediğini şimdilik bilmiyoruz ama fırsat buldukça bakacağız. Genelde sanalda bu alanda anormal derecede sahtekarlık olduğunu yakınen biliyoruz.

Doğru olması ihtimaline karşılık şimdilik şunları söyleyebiliriz:
1. Allah ve Rasülünün önüne kimse geçemez. Hele hele Ehl-i Sünnet tabirini -münafıklarını kelime-i tevhidi kalkan edindikleri gibi- kimse kalkan edinip bu terbiyesizliğini savunamaz!
2. Kamil Miras'ın ismi hiç bir zaman alimler içinde zikredilmemiştir. Çalışması takdire şayandır. Ama bu onu alim yapmaz. Bu tür ciddi meselelerde açık nassa muhalefeti sadece kendisine zarar verir.
3. El-Menhel-ül Azbil Mevrûd diye bir eser adı bile duymadım. Müellifin ismini de talep ediyoruz.
4. Suyûti'nin böyle saçma bir teoriye arka çıkacağını hiç sanmıyorum ve hadisin bu mesele ile zerre kadar alakasının da olmadığını iyi biliyor olması kuvvetle muhtemel. Yine de El-Hâvi adlı eserine bakacağım inşallah.
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti musstafa » 00:28 29-Nisan-2010

takipteyim .
mezhebsizlik dinsizliğin köprüsüdür...
muhammed zahid el kevseri

musstafa
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti yakuti » 21:29 04-Mayıs-2010

alıntı: admin
Hele hele Ehl-i Sünnet tabirini -münafıklarını kelime-i tevhidi kalkan edindikleri gibi- kimse kalkan edinip bu terbiyesizliğini savunamaz!

Müslümanların doğru yolda olmalarının en büyük göstergesi olan "Ehl-i Sünnet itikadı" hakkında böyle konuşma ve değerlendirme hakkını sana kim verdi ? Sen kimsin ? Burada terbisizliği asıl gösteren sensin ! Ağzından çıkanı kulağın işitiyor mu senin ?
yakuti

İleti Ebu Huzeyfe » 06:09 05-Mayıs-2010

yakuti yazdı:alıntı: admin
Hele hele Ehl-i Sünnet tabirini -münafıklarını kelime-i tevhidi kalkan edindikleri gibi- kimse kalkan edinip bu terbiyesizliğini savunamaz!

Müslümanların doğru yolda olmalarının en büyük göstergesi olan "Ehl-i Sünnet itikadı" hakkında böyle konuşma ve değerlendirme hakkını sana kim verdi ? Sen kimsin ? Burada terbisizliği asıl gösteren sensin ! Ağzından çıkanı kulağın işitiyor mu senin ?

Edep bir tâc imiş nur-u Hüdâ'dan
Giy ol tâcı emin ol her belâdan

demiş büyüklerimiz.

Toplam 7 tane mesaj yazmışsınız ve bunlardan bir tanesi bile olumlu değil. Tümü eleştiri ve hakaret!

Bir kafirin bile tüm sözleri yanlış olamaz. Eğer biz bir Müslümanın tüm sözlerini hatalı buluyorsak, kusur bizde olmaz mı?

13.000 adet mesaj yazmışız. Tümünün hatalı görülmesi bakanın kusuru olamaz mı?

Sadece üstte alıntı yaptığınız sözümüzü bile iyi niyetle okusanız, eleştirmek yerine ondan nice istifade edeceğinizi görürüsünüz. Ard-niyet ve ön-yargı ile okununca Kur'anın bile insanı sapıttığı yine bizzat Kur'an ayetleri tarafından belirtilmiştir.

Selam ve Dua ile...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti mselimpolat » 20:39 05-Mayıs-2010

Her peygamber güzel nesilden gelmişlerdir.
Peygamberlerin hatırınada olsa onlara kötü söz söylemeyi hoş görmeyiz.
Ancak iman konusunda her şeyi Allaha bırakırız.İman etmiyenelerde olabilir.
Nuh aleyhissalamın oğlu iman etmedi,
Allah Nuh aleyhisselama o senin ehlinden değildir dedi.Onun sülbünden gelmiş olabilir.ancak ehlinden sayılmamıştır.
Peygamberimiz,Buhari ve Müslimde geçen bir hadiste.:
(Annemin mezarını ziyaret etmem için istedim izin verildi,dua etmek istedim izin verilmedi)diye Peygamberimiz buyurmuştur.
Tabiiki kablel islam ölenlere dua edilemiyecağının ölçüsünü koymak içindi.Peygamberimiz insanlara örnek kişiydi.
Allah dilerse cehennemin ortasındada bir cennet yaratmaya muktedirdir.biz yine onlara kin tutmayız.
Allah,Ebu lehebe lanet etti biz onu namazdada okuruz ama,aşırı götürmeye hakkımız yoktur.
Resulullahı incitmemeye dikkat etmeliyiz.
Mehmet Selim Polat
Kullanıcı avatarı
mselimpolat
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 22:41 05-Mayıs-2010

Bu konuda bilgi sahibi olmadığımdan değil, belki konunun hassasiyetinden dolayı uzun nefesli bir bekleyişten sonra edebe uygun bir yazı yazmaya gayret ediyorum. Yoksa rivayetler açık ve sahih!

Bir taraftan sarih ayetlere ve sahih rivayetlere karşı uydurma rivayetleri ve hurafeleri savunan bâtıniler, diğer taraftan edep tanımayan hâriciler arasında Ehl-i Sünnetin görüşünü mutedil bir biçimde ve en güzel bir üslupla yansıtmak oldukça zor.

Selam ve Dua ile...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti yakuti » 10:26 08-Mayıs-2010

Adminden ibretlik bir alıntı :
Toplam 7 tane mesaj yazmışsınız ve bunlardan bir tanesi bile olumlu değil. Tümü eleştiri ve hakaret!

Bu forumun gerçek niyetini ve amacını bildiğim için her zaman login olmuyorum. Çünkü, çok iyi biliyorum ki, bütün hakikatlar gözlerinin önüne serilse, bunlar asla sû-i niyetlerinden vazgeçmezler. Şimdi yukarıda hakkımda yapılan ithama bir bakınız. Btün mesajlarım olumsuz ve tümü eleştiri-hakaret içeriyormuş ! Bir forum düşünün ki, hususi olarak hiç tanımadıkları bir şeyhi hedef tahtasına oturtarak, ona her türlü hakaret yapmayı, yayınlamayı ve bütün bunlara başkaları için çanak tutmayı ve meydan vermeyi kendisine şiar edinmiş ...
O müstesna şahsa kuduz köpek misali gibi saldıranların adeta bir karargâhı haline gelmiş...
(bakınız :
viewtopic.php?f=7&t=11458 ---
viewtopic.php?f=41&t=10001 )

Böyle bir forum kendisine yapılan hakaret ve eleştirden hiç şikâyet etmeye hakkı ve hukuku olabilir mi ?
yakuti

Re: PEYGAMBERLERİN ATALARI-(Bu konu Kapanmalı)

İleti mselimpolat » 13:05 08-Mayıs-2010

yakuti yazdı:Adminden ibretlik bir alıntı :

Bu forumun gerçek niyetini ve amacını bildiğim için her zaman login olmuyorum. Çünkü, çok iyi biliyorum ki, bütün hakikatlar gözlerinin önüne serilse, bunlar asla sû-i niyetlerinden vazgeçmezler. Şimdi yukarıda hakkımda yapılan ithama bir bakınız. Btün mesajlarım olumsuz ve tümü eleştiri-hakaret içeriyormuş ! Bir forum düşünün ki, hususi olarak hiç tanımadıkları bir şeyhi hedef tahtasına oturtarak, ona her türlü hakaret yapmayı, yayınlamayı ve bütün bunlara başkaları için çanak tutmayı ve meydan vermeyi kendisine şiar edinmiş ...
O müstesna şahsa kuduz köpek misali gibi saldıranların adeta bir karargâhı haline gelmiş...
(bakınız :
viewtopic.php?f=7&t=11458 ---
viewtopic.php?f=41&t=10001 )

Böyle bir forum kendisine yapılan hakaret ve eleştirden hiç şikâyet etmeye hakkı ve hukuku olabilir mi ?

-----------
Lütfen bu konuya son verilsin.
Afaki tartışma fayda yerine zarar getirir,zira bu ilmi bir tartışmaya doğru gitmiyor,mesnetsiz ifadeler önem arzetmez.
Adeta partisel ve tarafgirlik ortamında revaç görüyor.

Öyle bir asırdayız ki,bazı grup ve hainler,islamın o,guzide değerlerini,yanlış mecralara çekmektedirler.
Tarihte Tarikat ehli olanlar,islama çok mükemmel hizmet etmiş,insanların sırati müstakime girmelerine vesile olmuşlardır.
Günümüzde bunu alet ederek sahte şeyhler vasıtasıyla halkıın genel ahlakını bozup islamdan soğutanlar çoğalmıştır.

Cemaatleşmelerdede aynısını görmek mümkün.
Bediüzzaman (Allah Ondan Razı olsun) tam islama göre mücadele etmiş,fedakarlık yapmış,kaleme dökmüş.
Ancak insanalr kısım kısım olarak,risalei nuru kullanarak,siyasete,mehdiliğe,alet bile etmişlerdir,kimisi de diyalog olarak ortalığı karıştırmaktadır.

Halbuki tarikatta,islamın içinde,Cemaatleşmekte islamın içindedir.
Ancak bunlara mensup olanlar dikkatli olmalı.Eşhastan çok hakikatlerin peşinden gitmelidir.
En hakiki mürşit ilimdir,ve ilim öğrenmekte,peygamberimizin ifadesiyle,erkek ve kadın üzerine farzdır.
Cehalet şeytana kapıyı açık bırakır,her türlü tuzağa düşer.

Hz.Ali diyorki:
(Mal sahibi malını korumak zorundadır,ilim ise sahibini korur.)

Tabiiki insanlardan yararlanmak olacaktır.

Yine peygamberin ifadesiyle:
(İnsanların hayırlısı insanlara faydası dokunandır.)

İslamın bazı değerlerini,yanlış istikamette kullanarak,müslümanları aldatanlar çoğalmıştır.
İttifak edebilmek için ortak paydada bileşmektir.İslamı anlatarak,müslümanların şuurlu bir şekilde çoğalmasını sağlamak esastır.

Peygamberimiz buyuruyorki:
(Benim ümmetim,şer üzerinde ittifak etmez.Afaki,ve malayani sözlerden,işlerden sakınır,hakda birleşir.)

Peygamberimiz buyuruyorki:(Bizi aldatan bizden değildir.)
Mehmet Selim Polat
Kullanıcı avatarı
mselimpolat
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Soru-Cevap

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir