RAMAZAN RiSALELERi

İslam onu anlamak , yaşamak ve anlatmaktır.Her türlü İslami Konuyu burada gündeme getirip, açıklayıp yada sorabilirsiniz.

RAMAZAN RiSALELERi

İleti Ebu Huzeyfe » 19:18 25-Temmuz-2010

Resim

RAMAZAN RİSALESİ

İslami bir vakfın ricası üzerine, Ramazan üzerine bir risale kaleme almaya başladık. Genelde tamamlama sorunumuz oluyor ama başarırsak, güzel bir eser olacak.

Genel olarak şu konuları içeriyor olacak:

Ramazan Ayı
Ramazan ve Oruç
Ramazan ve Teravih
Ramazan ve Bayram
Ramazan ve Fıtır Sadakası
Ramazan ve Kur'an
Ramazan ve Kadir Gecesi
Ramazan ve Umre
Ramazan ve İtikaf
Ramazan, Sahur ve İftar
Oruç ve Sağlık

gibi konuları esas aldık.

Ramazandan önce yetişirse, burada da yayınlamayı düşünüyoruz.

Önerilerinizi bekliyoruz...
Resim HAYAT; İMAN VE CİHAD!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe
Misakonline Yönetim Kurulu

Re: Ramazan Üzerine Bir Risale

İleti Ebu Huzeyfe » 22:54 02-Ağustos-2010

Ramazan ve İtikâf bölümünü bitirdik hamdolsun. Yarına bir kaç rötuş yapıp son şeklini vererek burada ilk kez yayınlayacağız.

İtikâf hakkında bilmeniz gereken bir çok konuyu ve önemini belki de ilk kez buradan okuyacaksınız.

Yarını bekleyin!
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti Ebu Huzeyfe » 17:56 03-Ağustos-2010

Dün gece söz verdiğimiz üzere, RAMAZAN RİSALELERİ adlı eserimizin bir bölümünü oluşturan İtikaf Risalesini istifadenize sunuyoruz.

Bizleri dualarınızdan unutmayın.
Eklentiler
itikaf.doc
(93 KiB) 23 defa indirildi
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti isa » 03:41 05-Ağustos-2010

Allah razı olsun Hocam. Güzel ve de vakitlice bir risâle olmuş.

Burada bize öğretilen de, Üç Mescid (Mescid-i Harâm, Mescid-i Nebevî bir de Mescid-i Aksâ) dışında herhangi bir Mescidde itikafa girilmez yolundadır. Yoksa, bu Üç Mescid için ancak ziyârete çıkılır, ve de itikâf da ancak İki Mescidde olur yolunda mıydı? Tam hatırlayamıyacağım maâlesef.

Neticede anladığım kadarıyla, itikâf ancak şu yukarıda saydığım belli başlı Mescidlerde girilebilinir.

vAllâhu Âlem bissavâb.
Ettekrârü ahsen,
Ve lev kâne yüzseksen!
isa
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 08:13 05-Ağustos-2010

ÜÇ MESCİDDE İTİKAF MESELESİ

Böyle bir mesele itikaf konusuna da girmiş ancak alimler tarafından ciddiye alınmamıştır. Bu sebeple biz de risale içine bu konuyu almadık. Ama burada suâle istinaden kısaca değinelim.

Bu konudaki rivayet şöyledir:

عن حذيفة أنه قال لابن مسعود لقد علمت أن رسول الله قال : لا اعتكاف إلا في المساجد الثلاثة أو قال في مسجد جماعة

Huzeyfe r.a. Abdullah b. Mes'ûd'a r.a. şöyle demiştir: "Doğrusu sen Rasülüllah'ın a.s. (üç mescid veya cemaat mescidi dışında itikaf yoktur) dediğini biliyorsun."

Said b. Mansûr Sünen'inde rivayet etmiştir.

Şevkâni Neyl-ül Evtâr (4/269) adlı eserinde şöyle der:

İbni Ebi Şeybe de rivayet etmiştir ama merfû olarak (Peygambere a.s. dayandırarak) değil. Lafzı şöyledir: "Huzeyfe r.a. İbni Mes'ûd'a r.a. gelerek şöyle dedi: (Evinle Eş'ari'nin evi arasında yani mescidde itikafa giren kavimden dolayı şaşırmıyor musun?) Abdullah da şöyle dedi: (Belki onlar haklı ve sen hatalısın!)"

Bu da gösteriyor ki, Huzeyfe r.a. hadis ile delil getirmemiştir. Abdullah b. Mes'ûd r.a. da ona muhalefet edip her mescidde itikafı caiz görmektedir. Eğer bu konuda Peygamberden a.s. bir hadis olsaydı,o muhalefet etmezdi. Ayrıca hadisin metnindeki şüphe de bu hadisle delili zayıflatıyor. (Bitti)

"Binekler ancak üç mescid için bağlanır (yola sürülür)" müttefakun aleyh hadisinde de buna işaret eden bir durum söz konusu değildir. diyor son olarak İmam Şevkâni.

Yine Şevkâni, Atâ'nın itikafı Mekke mescidine ve Said b. Müseyyeb'in de Medine mescidine has gördüğünü şaz görüşler içinde zikrediyor.

(NEYL-ÜL EVTÂR - İMAM ŞEVKÂNİ Cilt 4, Sayfa 269-270)
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti isa » 08:22 05-Ağustos-2010

Konuya açıklık getirdiğin için Allah razı olsun Hocam.

Unutmazsam, bu konuyu bizim Hoca Efendiye sormak isterim. Kendisi âlimdir, belki de Avustralya'daki en büyük âlim?

Kendisini tanıdığım kadarıyla da, delilsiz kolay kolay bir şeyi nefyetmez. Hadi bakalım hayırlısı.

Bu arada da kendi çapımda bir araştırma yapabilirim...

Tekrar tekrar, Allah razı olsun Hocam.

:gul:
Ettekrârü ahsen,
Ve lev kâne yüzseksen!
isa
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

İleti Ebu Huzeyfe » 08:29 05-Ağustos-2010

Bendeniz alimlere hürmet etmekte kusur edilmemesi taraftarıyım. Şahsen kendimden daha bilgin gördüğüm alimler önünde el pençe durmaktan veya önüne diz çökmekten asla geri durmamışımdır. Hatta bu alimin tüm görüşleri kendi görüşlerime zıt olsa da asla ona hürmette kusur etmem ve onunla cedelleşmem. Aksini gösteren bir tek örnek bile henüz vukû bulmamıştır.

Ayrıca Rabbimizin şu sözünü de her zaman göz önünde tutarım:

ve fevqa külli ziy ılmin aliym

"Her ilim sahibi üstünde bir alim vardır."

Bunun yanında alim geçinip -hadislerde belirtildiği gibi- toplumu sapıtan dalkavuklara da zerre kadar hürmetim, saygım ve ilgim yoktur. Onları da her fırsatta teşhir etmekte bir sakınca görmem. Mesela züppeli, Ahmet Kalkan, Ömer Öngüt, Adnan Oktar gibi sapıkları örnek gösterebiliriz.

Üstadınızın görüşlerini ve delillerini merakla bekliyoruz! Bilvesile bize simini bahşedip selamlarımızı da iletirseniz, şimdiden Allah razı olsun!

Selam ve Dua ile...
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İleti isa » 10:31 05-Ağustos-2010

Hocam, kısaca parmaklarımın döndüğü kadar onun hakkında yazılanları da tercüme ederek sunmak istedim:

ﻣﺤﻤﺪ ﺟﻤﺎﻞ ﻋﻤﺮﺍﻦ

Mohamad Jamal Omran

Filistin asıllı olup,
    Ürdün'ün Amman eyâletinde, 11 Zil-Kâde 1376 / 13 Haziran 1957'de doğan Ebu Eymen Muhammed Cemal Ümran El-Kureyşî El-Hâşimî, sevgili Peygamber Efendimizin pâk zürriyetinden olup, Kurân'ı öğretme sevdası kanında dolaşıyordu. Hem babası hem de dedesi (aleyhimârrahmeh) Kur'ân'da mâhirlerdi.

Medîne'deki İslâm Üniversitesinden mezûn olup, zamanımızın en büyük ulemâlarından ders almıştır. Şeyh Bin Bâz, Şeyh el-Albânî, Şeyh Muhtar Şankîtî rahmetullâh te'âlâ aleyhim ecmaîn bunlardan sadece birkaçı.

Şu an, Şeyh Ebû Eymen, Avusturalya'nın Ehlüssünne Vel Cemâ'at Birliği'nin Genel Sekreterliğini üstlenmektedir.

Haftanın muhtelif günlerinde Tefsîr, Hadîs, Fıkıh, Sîre gibi dersler vermektedir.

Kaynak

Yukarıda bâzı ek bilgiler de benden. Onları kırmızıyla yazdım.

Şahsen, rahatsızlığımdan dolayı epeydir esefle ders halkalarına iştirak edemiyorum. Ama görürsem, Allah'tan mâni olmadığı müddetçe mutlaka Selâmını iletirim :evt:
Ettekrârü ahsen,
Ve lev kâne yüzseksen!
isa
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Re: RAMAZAN RiSALELERi

İleti Ebu Huzeyfe » 01:57 11-Ağustos-2010

Resim

أعلنت كل من المملكة العربية السعودية وقطر والأردن وليبيا واليمن وتركيا وإندونيسيا وماليزيا ولبنان وفلسطين والكويت والإمارات العربية المتحدة ومصر أن غدا الأربعاء 11 أغسطس/آب هو أول أيام شهر رمضان الكريم.

Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Libya, Yemen, Türkiye, Endonezya, Malezya, Lübnan, Filistin, Kuveyt, BAE ve Mısır bugün 11 ağustos Çarşamba günü Ramazan orucuna başladılar!

-------------------------------------------------------------------------------------

Günün ayeti:

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ

Ramazan ayı ki, içinde insanlara rehber olan ve hidayetten ve doğruyu yanlıştan ayırmanın delilleri olan Kur'an inmiştir. Öyleyse sizden kim bu ayı görürse (ona yetişirse) onu oruçla geçirsin.

Bakara 185
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Ebu Huzeyfe

İslami Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir